Belföld

Magyar Péter szerint külföldi választókerületeket hozna létre a Fidesz

rtl.hurtl.hu

2024. július 14. 22:06

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke úgy értesült, hogy a Fidesz ősszel átrajzolhatja a választókörzeteket.

Az önkormányzati- és EP-választások eredménye miatt a Fidesz átrajzolná a választókörzeteket, valamint újakat hozna létre a környező országok magyarlakta területein – állítja Magyar Péter.

A Tisza Párt alelnöke nemrég azt ígérte, hogy vasárnaponként este fél nyolctól fél kilencig élőben jelentkezik be a YouTube-csatornáján, hogy kötetlenül átbeszélje követőivel a hét történéseit. Az első „fogadóóráján” a Telex tudósítása szerint Magyar arról beszélt, hogy információk szerint a Fidesz már elkezdte a választókörzetek átírását.

Úgy látja, a kormánypárt azért folyamodna ehhez, mert szerinte sok olyan körzet van, ahol a Tisza Párt már most győzhetett volna egy országgyűlési választáson. Magyar Péter elmondta, ha ez ősszel bekövetkezik, akkor akár bíróságon is megtámadják majd a módosítást. A Tisza Párt alelnöke emellett úgy értesült, hogy

a Fidesz hét egyéni választói körzetet alakítana ki Erdélyben, Kárpátalján, Felvidéken és Délvidéken.

Magyar Péter a Donald Trump elleni merényletre is kitért, ami szerinte jól mutatja, hogy fel kell hagyni a politikai gyűlöletbeszéddel. Egyebek mellett arról is beszélt, hogy teljes körű konzultációt akarnak indítani, valamint részletes programot alkotnának, amellyel rákényszerítenék a Fideszt a szakmai párbeszédre.

A teljes fogadóórát ide kattintva lehet megtekinteni. 

Nyitókép: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a párt rendezvényén a budapesti a MOM Sport rendezvényközpontban 2024. július 6-án. Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

 

#Belföld#magyar péter#fidesz#választókerület#tisza párt

Címlapról ajánljuk