Belföld

Az agyhalálból tért vissza a 8 éves Lacika

rtl.hurtl.hu

2024. július 12. 7:01

Noha orvosai alig egy százalék esélyt adtak neki a túlélésre, a nyolcéves Lacika visszatért az életbe az agyhalál állapotából.

Az agyhalál állapotából tért vissza az életbe egy nyolcéves gyerek, írja a Blikk.

A Lacika nevű kisfiút január végén diagnosztizálták agyvelőgyulladással egy bárányhimlő szövődményeként. A lap szerint antibiotikumokkal próbálták kezelni, de néhány nap múlva epilepsziaszerű rohamai lettek.

A mentő Kecskemétről a fővárosba rohant vele, de annyira rosszul volt, hogy még út közben MR-vizsgálaton esett át, és mire Budapestre értek, az állapota már életveszélyesre fordult. Az operációt sikerült időben elvégezni, de már akkor azt mondták az orvosok, nem biztos, hogy túléli a betegséget. Két nap múltán a szülőkkel közölték: a gyereknél beállt az agyhalál.

Azt kellett hallanunk, hogy a kisfiunknak csak a teste van a földön, a lelke már nincs

– mesélte a lapnak a kisfiú édesanyja, Tímea.

A szülők ezután döbbenten vettek észre a kisfiú szemhéja alatt egy könnycseppet, ami szó szerint az életet jelentette Lacinak. Majd visszajött a kisfiú légzése is, nem sokkal később pedig az orvosok döbbenten állapították meg, hogy Lacika visszatért az agyhalál állapotából. Tímea elmondta, hogy Lacika most már otthon van, és bár orvosai alig egy százalék esélyt adtak neki a túlélésre – azt is úgy, hogy egész életében gépi lélegeztetésre szorul majd – ő erre mind rácáfolt.

Hogy miképpen tudott visszatérni az életbe? Talán az segített, hogy nem mondtunk le róla, úgy gondolom, ez hozhatta vissza őt közénk.

– mondta el a kisfiú édesanyja.

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#agyhalál#kisfiú#visszatérés

Címlapról ajánljuk