Belföld

Nettó 141 milliárdos állami munkát kapott a Szijjártó Pétert jachtoztató üzletember cége

rtl.hurtl.hu

2024. július 11. 12:22

A Duna Aszfalt építheti meg az M49-es gyorsforgalmi út második szakaszát.

Tavaly írt ki közbeszerzési eljárást a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium az M49 gyorsforgalmi út Ököritófülpös – Csenger (országhatár) közötti szakasz és kapcsolódó Kocsord üzemmérnökség tervezési és kivitelezési feladatainak a megvalósítására. A tender eredménye az Átlátszó szerint nem meglepő:

ahogy az út első szakaszát, úgy a másodikat is a Szijjártó Péter külügyminisztert megjachtoztató Szíjj László cége, a Duna Aszfalt építheti.

A nyertes cég feladata lesz egybefüggően 17,6 kilométer hosszú 2×2 forgalmi sávos autóút építése három különszintű és 4 körforgalmi alcsomóponttal, 11 műtárggyal, kétoldali tengelysúlymérőhellyel és közúti határátkelőhellyel, valamint a szükséges közműépítéssel együtt, illetve a kapcsolódó kocsordi üzemmérnökség kivitelezése is.

A Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. éves forgalma tavaly 214,5 milliárd forint volt, az adózott eredménye pedig közel 21 milliárd. A tulajdonos Szíjj László 5 milliárd forintot vett ki osztalékként a nyereségből.

2020-ban az Átlátszó hozta nyilvánosságra, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szíjj László  Lady Mrd nevű jachtján nyaralt családjával:


Nyitókép: Mészáros Lőrinc, Szíjj László és Orbán Viktor – Fotó: RTL

 

#Belföld#szíjj lászló#Duna Aszfalt#közbeszerzés#JACHT

Címlapról ajánljuk