Belföld

Leváltják a bicskei iskolaigazgatót, aki testnevelő tanárként alkalmazta K. Endrét

rtl.hurtl.hu

2024. július 9. 7:12

A 2018-as esetnek valószínűleg most lettek következményei.

A Belügyminisztérium döntése értelmében el kell hagynia az igazgatói posztot Bárányos János fideszes önkormányzati képviselőnek, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatójának – írta a 24.hu

Vele kapcsolatban még 2018-ban nehezményezte az illetékes tankerület, hogy „nem tett semmit” az ellen, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, a pedofil igazgató bűnsegédjeként megvádolt K. Endre testnevelőként az iskolában dolgozhasson. 

„Hirtelen alkalmatlan lettem a feladat ellátására” – mondta Facebook-videójában Bárányos János, aki hozzáteszi, szeptembertől beosztott pedagógusként dolgozik az intézményben.

Még a bejelentés napján petíciót indítottak szülők, tanárok és egykori diákok, akik tiltakozásuk indoklásaként hosszan méltatják az igazgató érdemeit. 2018-ban az RTL készített riportot arról, hogy az igazgató testnevelő tanárként alkalmazta K. Endrét.


Az ügyről értesülve akkor a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója azonnali hatállyal felmentette K. Endrét a munkavégzés alól, és közalkalmazotti jogviszonyát megszüntették. A tankerületi igazgató akkor azt mondta, Bárányos „nem tett semmit”, noha már tudta, hogy K. Endrét mivel vádolják.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ most azt közölte: 

A jelenlegi igazgató munkájával szemben súlyos szakmai és etikai kifogások is felmerültek, amelyeket a tankerület eljuttatott a döntést meghozó miniszterhez, és nem javasolta a pályázó kinevezését. 

A tankerületi központ a miniszteri döntés alapján megteszi a szükséges lépéseket, hogy az oktató-nevelő munka zavartalanul induljon el szeptemberben”.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Pixabay

#Belföld#k. endre#pedofil#testnevelő tanár

Címlapról ajánljuk