Belföld

Mégsem győzött a Fidesz Kalocsán, 166 szavazattal kaptak ki a megismételt választáson

rtl.hurtl.hu

2024. július 7. 21:46

Több visszaélésről is hallani lehetett az önkormányzati választásokon a városban, ahol korábban Szijjártó fórumán nagyfiúskodtak a TEK munkatársai az eseményre regisztrált újságírókkal.

Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület jelöltje nyerte a polgármester-választást Kalocsán, ahol vasárnap a 10-es és a 11-es szavazókörben meg kellett ismételni a voksolást, írja az MTI.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a honlapján közölte, hogy a szavazókörök összesített adatai alapján a győztes 2423, míg Filvig Géza, a Fidesz-KDNP jelöltje 2257, Szabó Patrik, a Mi Hazánk jelöltje pedig 142 szavazatot kapott.

A megismételt polgármester-választás eredménye változott a négy héttel ezelőtti voksoláshoz képest. Júniusban Filvig Géza megelőzte Bagó Zoltán, míg a Szabó Patrik akkor is a harmadik volt a választáson. A település 12382 választópolgárából 7664 élt a választójogával, 2835 érvénytelen szavazat volt.

Korábban az állítólagos kalocsai visszaélésekről is beszámoltunk. Ebben a városban tartotta azt a hírhedt lakossági fórumát Szijjártó Péter, ahol a TEK-esek vegzálták a Telex újságíróit.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#választás 2024#önkormányzati választás#kalocsa#független#fidesz#szijjártó péter#ismétlés

Címlapról ajánljuk