Belföld

Megvan, mikortól szól a Nélküled a legújabb zenélő úton

rtl.hurtl.hu

2024. július 5. 9:00

Az Ismerős Arcok slágerét hallgathatják az autósok. 

Heves megyében épül meg az ország legújabb zenélő útja, amely az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét játssza majd.  Az út a Jobbágyi és Salgótarján között közlekedőket fogja szórakoztatni.

A Sokszínű Vidék megkeresésére az Építési és Közlekedési Minisztérium azt írta, a zenélő aszfalt építési munkái még nem fejeződtek be.

A végleges dallam felfestése érdekében a külső sáv teljes szélességben történő marását és a kopóréteg aszfaltozását végzi jelenleg a vállalkozó, majd ezt követően a legyártott sablonok segítségével történik – az új kopórétegen – a végleges akusztikus burkolati jel felfestése

– írta a minisztérium. A jelenlegi tervek szerint a burkolati jel festési munkái 2024. július végére fejeződnek be, akkor várható az érintett útszakasz forgalomkorlátozásának végleges feloldása, így akkortól szólhat az ország legújabb zenélő útja – amiből eddig kettő van:

Az Érik a szőlőt zenéli az 37-es út Miskolc és Szerencs között. Egy 500 méteres szakaszon szólal meg a népdal, ha a sofőrök az út szélére festett, bordázott sávra vezetik a kocsijukat:


Somogybabodnál pedig 192 méter hosszan a Republic 67-es út című örökzöldjének dallamait játssza az R67-es út. Nem mindenkinek tetszett az átadás után:


Nyitókép: Az Ismerős Arcok együttes koncertje a 10. Duna Napokon az erdélyi Torockón 2024. május 31-én. – Fotó: MTI/Kiss Gábor

#Belföld#Ismerős arcok#nélküled#zenélő út

Címlapról ajánljuk