Belföld

Kubatov Gábor: Hát persze, hogy létezik Kubatov-lista

rtl.hurtl.hu

2024. július 4. 21:54

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója elárulta: Magyar Péter miatt volt szükségük ekkora mozgósításra a választásokon.

A Fidesz mozgósítási rendszerére a legbüszkébb eddigi eredményei közül – többek közt erről beszélt Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója az Index és az ATV közös műsorában. Kubatov úgy látja, hogy a kormánypárt egy nap alatt el tud jutni egymillió emberhez, az még Európában is szinte példátlan, talán csak Aleksandar Vučić szerb elnök pártja tud hasonlót felmutatni Szerbiában.

A politikus elismerte, hogy Magyar Péter kihívó volt a választáson, ezért volt szükség komoly mozgósításra. Úgy látja, ez a mozgósítás akár 4-5 százalékot is hozhatott a Fidesznek. „Beletettünk minden erőnket” – fogalmazott a Fidesz pártigazgatója, hozzátéve, hogy már a 2026-os választásra készülnek. 

A Tisza Párt alelnökét egyébként egy ripacsnak tartja, aki mindig csak magáról beszél. Számításai szerint

Magyar Péter csak 2 százalékot vitt el a Fidesztől, a többi szavazót a baloldalról szerezte.

Kubatov azonban még nem temeti az EP-választáson 8 százalékot elért DK-t, szerinte voltak már lejjebb is Gyurcsányék. Megjegyezte, elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha is kormánykoalíciót kössenek Magyar Péterrel. Amikor a műsorvezető, Rónai Egon 

arról kérdezte, hogy létezik-e a Kubatov-lista, ő azt válaszolta: „Hát persze”.

Mint kifejtette, teljesen legális választói adatbázisa van a Fidesznek, mint ahogy szerinte van DK- vagy épp Momentum-lista is. „Nagyon sok adat összegyűlik úgy emberekről, hogy ők ezt akarják. Az van a nyilatkozaton rajta, hogy ő kapcsolatot szeretne velünk tartani” – mondta, hozzátéve, hogy húsz éve gyűjtik a választók aláírásait. Azt nem árulta el, hogy hány választó szerepel az adatbázisukban, de állítása szerint mindig pontos szám van a fejében az aktuális állásról.

Kubatovnak állítása szerint nyomtatott listája van a fideszes szavazókról. Azt mondta, ha megszűnne az internet, akkor is el tudnának jutni mindenkihez. 


Nyitókép: Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke beszédet mond a CPAC Hungary első napján a Millenárison 2024. április 25-én. Fotó: Bruzák Noémi / MTI 

#Belföld#kubatov gábor#fidesz#magyar péter#tisza párt

Címlapról ajánljuk