Belföld

Felállok, bármi kell is hozzá – mondta a Jókai utcai házomlásban megsérült Tóth Nikolett

rtl.hurtl.hu

2024. július 3. 15:11

Az Operettszínház balett-táncosát akadálymentes lakással segítette a terézvárosi önkormányzat.

Robotikus rehabilitációs központban gyógyul Tóth Nikolett, az Operettszínház balett-táncosa, aki két éve szenvedett súlyos sérülést a Jókai utcában, ahol ráomlott egy épület teteje. A Nemzeti Sportnak most elmondta: a balesete óta kilencszer műtötték, utoljára öt héttel korábban a kulcscsontját operálták.

Még az Országos Rehabilitációs Intézetben kezelték, amikor értesült a STEPS robotikus rehabilitációs központ létezéséről, ahol egyedülállóan sokféle robotterápiás eszköz áll rendelkezésre a gyógyításhoz. Például egy robot segítségével lépked, hogy az idegrendszer számára újra felidézzék és megtanítsák a járást. A robottal végzett mozgás jól oldja azt a görcsösséget is, ami a baleset óta jelen van a lábában.

Tóth Nikolett elmondta, hogy a baleset után nem tudott feljutni a harmadik emeleti terézvárosi lakásba, ahol az édesanyjával élt, ezért Zuglóban kényszerültek kivenni drága albérletet. A terézvárosi önkormányzat azonban felajánlott egy lakást, amit akadálymentessé tettek, így visszatérhet a kerületbe. Az önkormányzat mellett segítséget kap az Operettszínháztól és a Honthy-díj bizottságától is, akiknek elektromos kerekesszékét köszönheti.

A Nemzeti Sportnak Tóth Nikolett elárulta, hogy gyerekként a szinkronúszásban is jeleskedett, négyéves korától tíz éven át. Országos bajnokságot nyertek, és háromnegyed éven át a válogatott keretnek is tagja volt, megjárta Belgiumot és Horvátországot. A balett azonban jobban vonzotta. Balesete óta is láthatta a közönség, díszvendégként jelent meg a Diótörő ötvenedik előadásában.

Nem volt bennem semmiféle rossz érzés, örültem, hogy újra a kollégáimmal lehetek

– árulta el. A nagy álma, hogy feláll a kerekesszékből, de egyelőre az lenne a legnagyobb előrelépés, ha kicsit is megmozdulna a lába. A másik áttörést az jelentené, ha az érzések visszatérnének: most mellkastól lefelé nem érzi a testét. A javulásért nap mint nap dolgozik. Bár az utóbbi fél évben több mélypont is volt, az optimizmusa megmaradt:

eldöntöttem, pozitív vagyok és maradok mindvégig, sohasem adom fel, és felállok, bármi is kell hozzá

– mondta.

Korábban a Fókusznak Tóth Nikolett azt mondta: ha táncosként nem folytathatja pályáját, szívesen tartana balettórákat.

#Belföld#tóth nikolett#balett#sérülés#gyógyulás

Címlapról ajánljuk