Belföld

Kilép az MSZP-ből Őrsi Gergely

rtl.hurtl.hu

2024. július 1. 11:16

„Egyszerűen tényleg nem hiszem, hogy önkormányzati szinten pártpolitikának van helye és van értelme” – mondta Őrsi Gergely.

Öt év alatt egy elérhető önkormányzatot sikerült létrehozni, mely ténylegesen az itt élők problémáival, gondjaival, fejlesztési igényeivel foglalkozik, és nem pártpolitikai csatározásokra vesztegeti az idejét – mondta a 24.hu-nak Őrsi Gergely Budapest II. kerületének újraválasztott polgármestere. 

Az interjúból egyebek mellett azt mondta: 

  • nem gratulált neki ellenfele, a fideszes Dombi Rudolf. 
  • „Gyakran remélik politikusok, hogy majd önkormányzati szintről nagy kaliberű országos politikusokká növik ki magukat, de a rendszerváltás óta erre nem sok példát láttunk. Az önkormányzati politizálás más gondolkodásmódot, más feladatmegoldási képességet igényel”.
  • „Egy politikus evésről ne posztoljon. Minden egyes ilyen képre kapott lájk után be kellene fizetniük egy forintot a Gyermekétkeztetési Alapítványnak. (…) A sporttal kapcsolatban pedig az az elvem: önmagában az, hogy kiírom, hogy hajrá magyarok, vagy szép volt Kevin, senkit nem visz előre. (…)Számomra evidens, hogy a magyar válogatottnak drukkolnak a magyarok.”
  • Vitézy Dávidot régóta ismeri, nagyon jól tudott vele együtt dolgozni. A programját és a fővárosi közgyűlésben való részvételét is támogatja. Karácsony Gergelyről: „Hibának tartom, hogy az önkormányzati pozícióból megpróbált országos politikai pályára lépni. Ez rengeteg olyan energiát és időt vett el, amit ténylegesen lehetett volna sokkal jobb dolgokra fordítani”.
  • Az MSZP-ről: „igazából már meghoztam ezt a döntést, hogy nem feltétlenül szeretnék a párt tagja lenni. Hogy pontosan mikor, arról először a pártot tájékoztatom majd”.
  • Más pártba biztosan nem lép be.
  • Arról, hogy a II. Kerületi Sport Kft. korábbi vezetője, Becsey Péter a gyanú szerint százmilliókkal rövidítette meg az önkormányzati céget: „Egyrészt zajlik a polgári per, amelyről önök is beszámoltak, másrészt pedig van egy büntetőügy. A rendőrség néhány nappal ezelőtt is kért be adatokat tőlünk ezzel kapcsolatban. De például az előbb már említett, a Fény utcai piacon felállított kivetítő éppen egy olyan 250 millió forintos eredménykijelző, amelyet Becseyék ugyan beszereztek, de be sem fért az uszodába”.

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

#Belföld#Őrsi Gergely#mszp#távozás#kilépés#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk