Belföld

Mától közvetlenül lehet repülni Budapestről a kínai Hszianba

rtl.hurtl.hu

2024. június 29. 21:53

A Magyarország és Kína közötti közvetlen járatok száma heti 21-re emelkedett.

A Budapest és a Hszian (Xi'an) kínai nagyváros közötti közvetlen légi járat hídként köti össze a két ország kultúráját és gazdaságát – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a járat megnyitó ünnepségén szombaton.

Illés Boglárka a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren tartott rendezvényen közölte, hogy a Magyarország és Kína közötti közvetlen légi járatok száma heti 21-re emelkedik ezzel az új járattal, amelynél hetente egyszer, szombatonként a Sanghaj-Budapest útvonal Hszian megállóval bővül. 

Ezen felül további heti egy közvetlen járat repül Hszian és Budapest között. Ezáltal Magyarországról idén nyártól Hszian, a selyemút keleti végállomása lesz a hetedik, közvetlenül elérhető kínai nagyváros.

Mint arról beszámoltunk, májusban Magyarországra látogatott a kínai elnök, de Hszi Csin-ping eseményeire a független sajtó egy részét nem engedték be. Az RTL Híradó például egyetlen eseményre sem kapott meghívást. Egy momentumos képviselő szerint kínai követségi önkéntesek járták a várost és ellentüntetőkre, tibeti és tajvani zászlókra vadásztak. Gulyás Gergely miniszter szerint ki kell vizsgálni, ha valóban így történt. 

 

Nyitókép (illusztráció): Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök közös ebéden vesz részt Budapesten, a Virtu étteremben 2024. május 10-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#közvetlen#repülőjárat#kína#budapest#hszian

Címlapról ajánljuk