Belföld

Azonnali hatállyal kirúgták a Főkert főigazgatóját

rtl.hurtl.hu

2024. június 29. 17:44

Karácsony Gergely még szombaton is a Főkertet dicsérte. A főigazgatót pénteken kirúgták.

Zakar András, a Főkert főigazgatója szombaton egy olyan posztot jelentett meg a Facebook-on, amiből arra lehet következtetni, hogy kirúgták, írja a Telex.

 

Zakar a posztját azzal kezdi, hogy „Egy korszak véget ért” és azzal végzi, hogy „Eddig tartott… a folytatás mással következik”.

A Telex úgy értesült, hogy Zakar Andrást péntek délelőtt indoklás nélkül, azonnali hatállyal bocsátották el, ami – mint írják – szakmai körökben nagy megrökönyödést keltett.

A lap szerint Zakar pénteki elbocsátása azért is pikáns, mert Karácsony Gergely újrázó főpolgármester még szombat délelőtt is a Főkertet dicsérte.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. PR és Kommunikációs Igazgatósága közleményében azt írja: „A főváros zöldfelület-fejlesztési stratégiájának kidolgozása, a szakmai, tudományos koncepciók és programok megalkotása, valamint a Főkert Divízió szakmai felügyelete -ahogyan az elmúlt években -, úgy a továbbiakban is Bardóczi Sándor főtájépítész irányításával zajlik.”

Zakar András úr megbízatása 2024. június 28-án megszűnt. A szakterület vezetését a továbbiakban Lipcsei Szabolcs, a Főkert zöldterület-fenntartási igazgatója, megbízott főigazgatóként látja el"

– írják.

Mint arról beszámoltunk, több mint kétmillió forintnyi kártérítést követel a Főkert a Mobilfox nevű cégtől, amelyik április 13-án kétmillió forintot szórt szét a Deák téren, és az akció következtében az ezerforintosokért kapkodó fiatalok tönkretettek egy virágágyást.

Időközben a Főkert is reagált a hírre, a következő küzleményt juttatták el lapunkhoz:

A főváros zöldfelület-fejlesztési stratégiájának kidolgozása, a szakmai, tudományos koncepciók és programok megalkotása, valamint a Főkert Divízió szakmai felügyelete – ahogyan az elmúlt években –, úgy a továbbiakban is Bardóczi Sándor főtájépítész irányításával zajlik.

Tekintettel arra, hogy a nagyvállalati világban a különböző vezetői szinteken időnként történő változások a normál üzleti gyakorlat részét képezik, a szervezési és ügyviteli irányításban történő változások a hatékonyabb működést szolgálják.

Zakar András úr megbízatása 2024. június 28-án megszűnt. A szakterület vezetését a továbbiakban Lipcsei Szabolcs, a Főkert zöldterület-fenntartási igazgatója, megbízott főigazgatóként látja el

– olvasható az állásfoglalásukban.

Nyitókép: A Budapesti Közművek (BKM) Nonprofit Zrt. Főkert Kertészeti Divízió Központi Irodaház épülete a főváros VII. kerületében, a Dob utcában. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Belföld#főkert#főigazgató#kirúg#azonnali hatály#karácsony gergely#zakar andrás

Címlapról ajánljuk