Belföld

Milánóban ragadtak a Wizz Air utasai, szerda helyett pénteken értek csak haza

rtl.hurtl.hu

2024. június 28. 8:22

Nem jutott haza Milánóból a Wizz Air több utasa. Közben Bari repülőterén kétszáz utas rekedt. 

Több mint 24 órás késéssel ért haza Budapestre a Wizz Air nagyjából harminc utasa Milánóból, miután törölték szerdai járatukat, majd a légitársaság nem vitte el őket szállásukról a repülőtérre, hogy elérjék a másnap reggel induló budapesti járatot – írta az Utazómajom az egyik utas beszámolójára hivatkozva.

A csak Mária néven azonosított olvasó elmondása szerint unokájával próbált meg hazajutni az olasz városból, ahonnan a Wizz Air június 26-án, szerdán este fél 11-kor induló járatával repültek volna Budapestre. A légitársaság előbb azonban egy e-mailben közölte az utasokkal, hogy csak éjfélkor indul a járat, majd este tíz óra előtt már azt jelezték, hogy a gép csak másnap, június 28-án reggel negyed kilenc előtt pár perccel indulnak.

Ekkor nagyjából harminc utast elszállásoltak egy, a repülőtérről 25 kilométerre található szállodában, ígérve, hogy hajnali öt órára transzfert küldenek értük, ami azonban végül nem érkezett meg. A Wizz Air 08:08-kor, öt perccel a járat indulása előtt ismét egy emailt küldött, miszerint bárhogyan is próbálkoztak, nem tudták megoldani a transzfert, és azt javasolták, foglaljanak maguknak egyet, és majd megtérítik az árát.

Az utasok végül a konzulátus segítségével, taxival jutottak ki a milánói repülőtérre, ahol a Wizz Air átfoglalta őket a W62336-os esti 21:50-es járatára. Az indulás azonban előbb azt közölte velük, hogy a gép június 28-án, pénteken, hajnali kettő óra után tíz perccel indul, majd azt 3 óra 20 percre módosították.

Mária az Utazómajomnak elmondta, hogy a gyerekek teljesen kivannak, a bizonytalanság pedig mindenkit tönkretesz, ő pedig egy szál ruhában a gyógyszerei nélkül várja, hogy végre hazajusson 30 társával együtt.

A Liszt Ferenc repülőtér oldalán olvasható információk szerint hajnali 5 óra 11 perckor szállt le Budapesten a Wizz Air Milánóból indult W62336-os számú járata. Azt egyelőre nem tudni, hogy az ott rekedt utasok végül rajta voltak-e azon a gépen.

Közben az RTL egy nézői levelet kapott, amiben egy utas azt mondta, hogy az olaszországi Bariból nagyjából kétszáz ember próbál hazajutni június 28-án, pénteken a Wizz Airrel. Varga Ágnes közölte, hogy „semmi segítséget” nem kaptak a légitársaságtól, hozzátéve, hogy „szállást nem foglalnak, átbookolni nem lehet”. 

Milánóban ragadtak a Wizz Air utasai, szerda helyett pénteken értek csak haza
Hazajutásra váró Wizz Air-utasok Bari repülőterén. Fotó: Varga Ágnes

Az utas kijelentette:

Itt állunk tehetetlenül. Van, aki 2 napja.

A Liszt Ferenc repülőtér oldalán olvasható információk szerint pénteken hajnali öt óra előtt pár perccel szállt le egy Bari repülőteréről indul Wizz Air járat.

Nyitókép: A Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. egyik Airbus A321 típusú utasszállító repülőgépe emelkedik fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

#Belföld#wizz air#milánó#bari#olaszország#budapest

Címlapról ajánljuk