Belföld

Magyar Péter: Gyurcsány Ferenc 2026-ban is segíteni kívánja Orbán Viktor hatalomban tartását

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 28. 17:49

„Gyurcsány Ferenc újabb ámokfutásba kezdett” – így reagált Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt vezetője arra, hogy a Demokratikus Koalíció vezetője nem mond le. 

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője szerdán értékelte a június 9-i választások eredményét. Lényegében azt jelentette be, hogy a gyenge választási eredmény ellenére sem mond le a DK éléről, és hosszan ostorozta az őt kritizáló ellenzékieket.

Részben erre is reagált péntek délelőtti posztjában Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt vezetője, akit különösen hevesen támadott Gyurcsány Ferenc.

„Az utóbbi napokban Orbán Viktor Brüsszelben, Gyurcsány Ferenc pedig itthon kezdett újabb ámokfutásba” – fogalmazott Magyar Péter, kijelentése első részével arra utalva, hogy a Fidesz EP-képviselőinek egyik EP-frakcióval sem sikerült még megállapodnia, illetve hogy a magyar kormányfő tlejesen elszigetelődött az európai politikában.

Magyar Péter azért bírálta Gyurcsány Ferencet, mert nem ismerte el a felelősségét „a magyar ellenzék túszul ejtésében és az orbáni kétharmadokban”, és

inkább a magyar választók június 9-i világos döntését támadta és egyértelművé tette, hogy jelenlétével 2026-ban is segíteni kívánja Orbán Viktor hatalomban tartását.

Korábban az RTL Híradó mutatta be, hogy 4 millió 100 ezer forintos havi tiszteletdíjon és a 138 ezer forintos napidíjon felül még havi 375 ezer forintot felvehetnek majd azok a politikusok, akik egyszerre ülnek be az Európai Parlamentbe és a Fővárosi Közgyűlésbe a Tisza Párt színeiben:


Nyitókép: Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben, 2024. június 9-én – Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

#Belföld#magyar péter#tisza párt#gyurcsány ferenc#demokratikus koalíció#európai parlamenti választás 2024

Címlapról ajánljuk