Belföld

Naponta hat energiaitalt ivott, kómába esett a 18 éves fiatal

rtl.hurtl.hu

2024. június 25. 8:09

A szülőket arra kérték az orvosok, fontolják meg, felajánlják-e a fiatal szerveit. 

Energiaitaltól esett kómába Szabolcs, naponta hat dobozzal fogyasztott a 18 éves fiatal, írja a Blikk. 

A lap azt írja, Szabolcs családtagjait az orvosok a legrosszabbra készítették fel, s kérték tőlük, fontolják meg, felajánlják-e a fiatal szerveit. A 18 éves férfi felépülésére gyakorlatilag semmi remény nem volt. 

Orvosi csodának számít, de életben van. 

„Éjszaka kaptuk a hívást, hogy Szabika összeesett, megállt a szíve. Próbálták otthon újraéleszteni, majd hívták a mentőket” – mesélte a fiatalember sógornője.

Mint írják, a mentőben még 20 percen át küzdöttek érte, mire sikerült visszahozni az életbe, majd az ózdi kórház intenzív osztályára került, ahol még kétszer élesztették újra. Az agya azonban a félórányi oxigénhiány miatt károsodott, a férfi pedig kómába esett. A család szerint az orvosok azt mondták nekik,  már örökké így marad.

Szabolcs állapota azonban mégis javulásnak indult.  A hozzátartozói először azt vették észre, hogy időnként kinyitotta a szemét, majd becsukta, sőt, mintha a lába is megmozdult volna. Az orvosok szerint mindössze reflexszerű mozdulatokról volt szó, Szabolcs pedig az intenzívről átkerült a krónikus osztályra. Ott továbbra is úgy látták az orvosai, hogy az állapotában nincs lényegi változás, egészen addig, amíg a szerettei Szabolcs ágya mellett állva azt vették észre, hogy a fiú elkezdett sírni. 

Biztosak voltak benne, hogy ez már tudatos viselkedés, főleg akkor, amikor végrehajtotta a családtagjai egyszerű kéréseit: felemelte a lábát, vagy pislantott egyet. A hozzátartozói végül úgy döntöttek, hazaviszik a fiút, amibe néhány nap megfigyelés után az orvosok is beleegyeztek.

Mostanra Szabolcs teljesen felgyógyult, újra aktív életet él, s semmi jele nincs annak, hogy hajszálon múlt az élete.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#energiaital#kóma#18 éves

Címlapról ajánljuk