Belföld

Megnyirbálná a hegyvidéki testület a polgármester jogköreit, miután az MKKP nyerte a választást a kerületben

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 20:37

A hegyvidéki testület hivatali pozíciókat szüntethet meg és a polgármester jogköreit visszaadnák a képviselőtestületnek.

Testületi ülést hívott össze a XII. kerületi, fideszes közgyűlés szerdára, ahol Kovács Gergely, az MKKP megválasztott, októberben hivatalba lépő polgármestere szerint 27 napirendi pontot fognak megtárgyalni – szúrta ki a hvg.hu Kutyapárt elnökének a posztját.

A poszt szerint ezeket a pontokat még azelőtt meg kívánják tárgyalni, mielőtt lejárna a mandátumuk. Kovács szerint erre azért van szükség, „hogy Tiborcz István megépíthesse az irodaházát a Mártonhegyi úton”.

Azt is hozzátette, 

megszüntetnek négy hivatali pozíciót, hogy osztogathassák még a megfelelő végkielégítéseket és elvonják október 1-től az új polgármester összes jogkörét, amit csak tudnak.


Az előterjesztések között valóban szerepel egy, amelyik arról szól, hogy a szervezeti és működési szabályzatban felsorolt feladatkörök, amelyek korábban a polgármesternek, jegyzőnek vagy bizottságoknak lettek delegálva, október elsejével visszakerülnek a képviselő-testülethez.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#kovács gergely#XII. kerület#mkkp#polgármester#jogkör

Címlapról ajánljuk