Belföld

Nyomoznak a külügy elleni orosz hekkertámadás ügyében

rtl.hurtl.hu

2024. június 22. 14:01

Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként kezelte Vadai Ágnes kérdéseit a Külügyminisztériumot érintő orosz hekkertámadás ügyében.

Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként kezelte Vadai Ágnes kérdéseit a Külügyminisztériumot érintő orosz hekkertámadásokkal kapcsolatban, ezért azokat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához továbbította, írja a Telex.

Vadai írásbeli kérdései azután merültek fel, hogy kiderült, a magyar külügy tudott a 2021 őszi orosz kibertámadásokról, amelyeket a 2022-es választás előtt még kampányhazugságnak neveztek.

A DK-s politikus szerint az eset kémkedés, bűnpártolás, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúját is felveti, ezért szerinte a Legfőbb Ügyészségnek intézkednie kellene. A Készenléti Rendőrség pénteken közölte, hogy nyomozást folytatnak információs rendszer vagy adat megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Nem tagadták, hogy hiteles az a levél, amelyben a Külgazdasági és Külügyminisztériumot az orosz szolgálatok hekkertámadására figyelmeztette a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vezetője. Erről az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnöke beszélt az RTL Híradónak éppen ma 1 hónapja:


Nyitókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja hivatalában Szergej Lavrov orosz külügyminisztert 2021. augusztus 24-én. – Fotó: Soós Lajos / MTI

#Belföld#orosz#hackertámadás#Készenléti Rendőrség#nyomozás#polt péter#hekkertámadás#külügyminisztérium#oroszország

Címlapról ajánljuk