Belföld

Novák Katalint kérdezték a kegyelmi ügyről: Nem szeretnék én most önnel beszélgetni erről

rtl.hurtl.hu

2024. június 20. 6:37

Orbán Viktor miniszterelnök többször is a volt köztársasági elnökhöz irányította azokat, akik a kegyelmi ügyről kérdezték. Novák Katalin azonban nem válaszol.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször is Novák Katalinhoz irányította azokat, akik arról kérdezték, hogy miért kapott elnöki kegyelmet K. Endre, aki pedofil bűncselekmények eltussoláshoz asszisztált a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként.

A Telex a Magyarország-Németország Eb-meccs után próbálta ezt, Novák Katalin azonban elhárította érdeklődésüket. Azt kérdezték, hogy miért kapott elnöki kegyelmet K. Endre, Novák Katalin viszont azzal érvelt, hogy magánprogramon van a családdal, és amit az ügyről el kellett mondania, azt már megtette.

Nem szeretnék én most önnel beszélgetni erről

– fogalmazott a korábbi köztársasági elnök.

Arra a kérdésre, hogy egy másik alkalommal válaszolna-e a Telex kérdésére, Novák annyit válaszolt: Elképzelhető, de ő már mindent elmondott az ügyről lemondásakor. 

A Telex viszont felidézi, hogy a kevesebb mint hatperces lemondási nyilatkozatban ezzel csupán ennyit mondott: „Hibáztam. A kegyelmi döntés és az indoklás hiánya alkalmas volt arra, hogy kételyeket ébresszen. Itt nincs és nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, aki gyermekeket bántalmaz.”

Emellett bocsánatot kért azoktól, akiket megbántott, és minden olyan áldozattól, aki úgy érezhette, nem állt ki mellette.

A Telex videóját itt nézheti meg:

 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#foci-eb#novák katalin#kegyelmi ügy#kegyelmi botrány

Címlapról ajánljuk