Belföld

Magyar Péter reagált arra, hogy az ügyészség megszüntette a nyomozást a hangfelvétele ügyében

rtl.hurtl.hu

2024. június 20. 11:30

Sajtótájékoztatót tart az ügyészség a Varga Judit-féle hangfelvétel ügyében. Magyar Péter szerint az, amit az ügyészség mond, az részben hazugság, később cáfolni fogja az állításaikat.

„Egészen szürreális sajtótájékoztatót tart jelenleg a Központi Nyomozó Főügyészség a Rogán-Völner-Schadl ügyben. Mintha az 1950-es években lennénk” – írja friss Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

A Tisza Párt alelnöke és EP-képviselője arra reagált, hogy csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tart a Központi Nyomozó Főügyészség az általa korábban nyilvánosságra hozott hangfelvétellel kapcsolatban. A főügyészség közel három hónapja kommentálta először a hangfelvételt, az ügyben akkor Varga Juditot is kihallgatták. Fürcht Pál főügyész most ismertette: az ügyben kilenc tanút és szakértőket hallgattak meg, meghallgatták Gulyás Gergelyt és Rogán Antalt is.

A nyomozást viszont bűncselekmény hiányában megszűntették.

„Az ügyészek izzadságszagúan próbálják megmagyarázni, hogy a volt igazságügyi miniszter által a hangfelvételen elmondottak ellenére semmilyen bűncselekmény nem történt” – vélekedett Magyar. Hozzátette, értékelése szerint az, ami eddig elhangzott, „részben hazugság, részben szándékos félreértelmezése a hangfelvételen elhangzottaknak és az ügy körülményeinek”.

A sajtótájékoztatót követően részletesen cáfolni fogom az ügyészség állításait. Illetve mindenkinek megígérem, hogy amint nem Polt Péternek fogják hívni a legfőbb ügyészt, a vádhatóság le fogja porolni ezt az ügyet és a most ismertetett nyomozásban elkövetett szándékos szabálytalanságokat is ki fogja vizsgálni

– zárta posztját.

Magyar Péter március végén ment be az ügyészségre, hogy tanúvallomást tegyen. A hangfelvételen állítása szerint volt felesége, Varga Judit hallható, amint arról beszél, hogy „Rogánék javasolták az ügyészségnek, hogy mit kellene kihúzni”. Mindez Magyar Péter szerint azt támasztja alá, hogy meghamisították a Schadl–Völner-ügy iratait, valamint azt, hogy a propagandaminisztert szorosabb szálak kötik Schadl Györgyhöz.


Nyitókép: Hegedüs Róbert / MTI

 

#Belföld#magyar péter#varga judit#hangfelvétel#sajtótájékoztató#ügyészség#központi nyomozó főügyészség

Címlapról ajánljuk