Belföld

Csaknem félmilliárd forintot költene a közmédia sminkesre, fodrászra és stylistra

rtl.hurtl.hu

2024. június 20. 15:56

Míg 2016-ban még csak 90 millió forintot költött az MTVA sminkesre, fodrászra és stylistra, addig 2024-ben már 480 milliót szánnak rá.

Összesen nettó 480 millió forintot költene sminkesre, fodrászra és stylistra a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 12 hónap alatt – írja az Átlátszó. A portál kiszúrta a közbeszerzési értesítőben, hogy meghívásos eljárással keres az MTVA céget a fenti szolgáltatásokra. A keretösszeg 70 százalékának lehívására vállal kötelezettséget.

A közbeszerzés nyertese fogja a közmédia képernyős munkatársainak a kinézetéért felelni. Többek között a cég fog felelni a stylist tanácsadásért, a ruhák, kiegészítők szállításáért, az öltöztető és varró(nő)i- valamint a napi és eseti fodrász feladatokért is.

A felhívás szövege alapján legalább 140 fő rendszeres képernyős munkatárssal, napi szinten pedig 40 fő képernyős személlyel és 30-40 fő vendéggel kell számolni.

Az elmúlt években a Make-Up Team nevű cég látta el ezeket a feladatokat, de míg 8 éve 90 milliót, addig 2023-ban már 450 milliót szánt az MTVA arra, hogy mindenki jól mutasson a képernyőn.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Belföld#közmédia#mtva#Make-Up Team#közbeszerzés#stylist#fodrász#sminkes

Címlapról ajánljuk