Belföld

Többször is kettesben ment külföldi munkaútra Novák Katalin és Balog Zoltán

rtl.hurtl.hu

2024. június 19. 13:58

Balog Zoltán hatéves minisztersége alatt 410 napot, vagyis egy évnél is hosszabb időt töltött külföldön.

Balog Zoltán miniszterként 131-szer utazott külföldre, gyakran pedig elkísérte egykori kabinetfőnöke, majd államtitkára, Novák Katalin is – írta a Válaszonline.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium adatközlése alapján:

  • A 131 utazás közel 30 százalékánál (36 esetben) jelen volt Novák Katalin is. Kabinetfőnökként 2012 és 2014 között Novák 22 kiküldetésre ment el.
  • Az adatközlő két tucat olyan utazást jelölt meg, ahol Balog Zoltán kizárólag Novák Katalint vitte magával. Ezt a nagyságrendet a püspök vitatja, ugyanakkor elismeri, hogy néhányszor valóban csak ketten utaztak a tárcától a kabinetfőnökkel/államtitkárral, de ez nem jelenti azt, hogy más politikusok, üzletemberek ne lettek volna a delegációban.
  • Az Emmi a kimutatások szerint – 2012–2018-as árakon – körülbelül 35 millió forintot költött Balog Zoltánra és Novák Katalinra a közös utak alkalmával. 

Balog Zoltán azt is írta, hogy 2014 után a tárcája legfontosabb területe a Novák Katalin által vitt családügy lett, így azért kellett annyit együtt utazniuk, „mert szükség volt a külföldi tapasztalatcserére és népszerűsítésre”.

Balog Zoltán egyébként továbbra is ártatlannak tartja a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét:


Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

#Belföld#balog zoltán#novák katalin#külföldi út#kegyelmi ügy

Címlapról ajánljuk