Belföld

Keményen beleállt Magyar Péterbe Toroczkai László: Mi ehhez képest a jogosan sokat kritizált nemzeti konzultáció vagy Karácsony budapesti lakógyűlése?

rtl.hurtl.hu

2024. június 18. 18:27

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke átadta EP-mandátumát Borvendég Zsuzsannának, Magyar Péteren pedig számon kérte korábbi ígéretét.

„Aláírtam a lemondó nyilatkozatot, amellyel átadtam az európai parlamenti mandátumomat dr. Borvendég Zsuzsannának” – jelentette be az X-en Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, akinek Magyar Péterhez is volt néhány szava.

A Tisza Párt alelnöke korábban azt állította: nem megy Brüsszelbe, hét elején azonban a párt honlapján indított szavazást arról, hogy menjen-e mégis. Emellett érveket sorakoztatott fel, ellene azonban nem. Kedden derült ki, hogy Magyar Péter a Néppárt frakciójába ül be az Európai Parlamentben.

Van, aki nem tudott lemondani a havi kb. 7 millió forintos jövedelemről (és még rengeteg egyéb juttatásról), és egy irányított szavazással – ígérete ellenére – megtartotta magának az EP-mandátumot

– írta erről Toroczkai László, aki hozzátette:

Sikerült neki 8 érvet felsorakoztatni az EP-mandátum megtartása mellett, és egyetlen ellenérvet sem említeni. Mi ehhez képest a jogosan sokat kritizált nemzeti konzultáció vagy Karácsony budapesti lakógyűlése? Ezeknél legalább a látszatra adtak.

„Nem baj, vagyunk azért még egy páran, akiknek számít az adott szó, az elvek, az eszme, a közösség, akiket képviselünk” – zárta gondolatait a Mi Hazánk elnöke.


Nyitókép: Purger Tamás / MTI, Hegedüs Róbert / MTI

#Belföld#Európa#európai parlament#magyar péter#toroczkai lászló

Címlapról ajánljuk