Belföld

A gazdasszony semmi: még mindig Novák Katalin használja az államfői rezidenciát

rtl.hurtl.hu

2024. június 18. 19:05

Novák Katalin a kegyelmi botrány miatt február 10-én jelentette be lemondását, azóta sem költözött ki az elnöki rezidenciáról.

Május elején Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő nyomozta ki, hogy a kegyelmi botrány miatt lemondott Novák Katalinnak nemcsak háromfős titkárságot fizet közpénzből az Országgyűlés Hivatala, hanem gazdasszonyt is. Hadházy szerint utóbbi házvezetőnőt jelent. 

Nem sokkal később az is kiderült, mennyibe kerül ez az adófizetőknek:


Most a 444.hu arról ír, hogy bár hónapok óta nem ő a köztársasági elnök, Novák Katalin még mindig nem költözött ki a Béla király úti rezidenciáról. Pedig utódját, Sulyok Tamást február 26-án választotta meg az Országgyűlés, március 5-én át is vette a hivatalt.

Az államfő jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény 10. paragrafusa alapján pedig a köztársasági elnök elnöki rezidencia használatára jogosult, amelyet köteles igénybe venni. Ez még nem történt meg a lap szerint.

A Sándor Palota közölte:

Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök és családja ugyanabban az ingatlanban élnek, amely ingatlan már köztársasági elnök úr alkotmánybírósági elnöksége alatt is rezidenciául szolgált. Nincsen szükség több, más jellegű biztonsági intézkedésre, mintha a Béla király úti rezidenciában laknának.

Novák Katalin hivatala azonban nem reagált a lap megkeresésére.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#novák katalin#kegyelmi botrány#sulyok tamás

Címlapról ajánljuk