Belföld

Kajával vett szavazatokat a polgármesterjelölt, csalás miatt megismétlik a választást Nemesdéden

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 19:54

Az egyik polgármesterjelölt az utolsó pillanatig kampányolt vegyesboltja előtt, a szavazóhely közvetlen szomszédságában, ezt sem lett volna szabad.

A Somogy Vármegyei Területi Választási Bizottság a Nemesdédi Helyi Választási Bizottság 34/2024. (VI.09.) számú, polgármester választása tárgyában meghozott határozatát megváltoztatja, a választási eredményt megsemmisíti, és a kb. 800 fős Nemesdéden megismételteti a polgármester-választást. Az ismételt szavazást július 7-re tűzték ki, vette észre a 444.

Az indoklás szerint Kovács Gyula független polgármesterjelölt társa élelmiszer-ajándékcsomagokat osztott szavazatokért cserébe, az ajándékokért le kellett fotózni a szavazatokat – erről videók, hangfelvételek és szemtanúk tanúskodnak. Ez befolyásolhatta is az eredményt: Kovács 222 szavazattal 50,8 százalékot ért el, Kuti József 146-tal 33,41 százalékot, míg Halászi Attila pedig csak 15,75 százalékot a maga 69 szavazatával.

Kovácsnak a szavazóhelytől 108 méterre lévő vegyesboltja előtt végig ment a kampányolás, márpedig 150 méteren belül nem mehetne.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#választás#csalás#szavazás#önkormányzati választás#választás 2024#ismétlés#nemesdéd#polgármester

Címlapról ajánljuk