Baleset-bűnügy

„Testőrt fogadtam, hogy ne öljön meg a volt férjem”

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 6:24

A jelenleg börtönben ülő Cs. János a válóperen is meg akarta verni a volt feleségét.

A Blikk ír Rízing Erzsébet mindennapos megaláztatással teli házasságáról, amely során a nőnek rengeteg ellene elkövetett erőszakot kellett elszenvednie. A nő volt férje, Cs. János – aki jelenleg börtönben van – a válóperük során is bántalmazta feleségét, most pedig a rácsok mögül fenyegeti, hogy hamarosan szabadul és megkeresi őt.

Cs. János ellen súlyos vádak, köztük nemi erőszak, kapcsolati erőszak, emberkereskedelem és kiskorú veszélyeztetése miatt folyik eljárás. Felesége részletesen elmesélte, hogyan bántalmazta őt a férfi a gyerekek szeme láttára, és hogy többször kellett elmenekülnie előle.

Erzsébet és két gyermeke folyamatos félelemben élnek, mert a férfi nemsokára szabadulhat. A nő már testőrt is fogadott, hogy megvédje őket.

Az erőszakos múlt ellenére János kérvényezte, hogy láthassa gyermekeit, a helyzetet bonyolítja, hogy a ház, ahol a család jelenleg él, János nevén van, így Erzsébet valószínűleg újra menekülni kényszerül majd.

Az elítélt ügyvédje szerint a védence nem egyszerű ember, de tagadja a bántalmazásokat, amit hazugságvizsgálattal szeretnének alátámasztani. A lap hozzáteszi, hogy Győrki Géza, a Rendészeti Kiképzők Szövetségének elnöke segíti a családot a menekülésben és a védelem megszervezésében.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Baleset-bűnügy#válóper#férj#megverte#rízing erzsébet#cs. jános#válás

Címlapról ajánljuk