Belföld

Rogán Antalék idén akár 20 milliárd forintot is költhettek a kampányra

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 18:56

Rogán minisztériuma publikálta a szerződéslistákat.

Rogán Antal minisztériuma idén akár bruttó 20 milliárd forintot is költhetett a kampányra, írja a Magyar Hang a Miniszterelnöki Kabinetiroda által publikált szerződések alapján.

Ebből kiderül, hogy decemberben a minisztérium egy hónap alatt 7,4 milliárd forintot költhetett az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátására”. Nagy kormányzati támogatást kapott a kormányhoz közeli Batthyány Lajos Alapítvány(BLA), és a kampánytendereket minden esetben a kormányhoz közel álló Balásy Gyula cégei (New Land Media, Lounge Event és Lounge Design) vitték el – írja a lap.

Léderer Sándor, a korrupciógyanús ügyleteket figyelő K-Monitor ügyvezető igazgatója azt mondta: „Önmagában is felháborító, hogy a kormány rendszeresen juttat súlyos milliárdokat olyan szervezeteknek, amelyek elsődleges célja, hogy a kormánypárt ideológiai hátországát építsék. Ezek a transzferek lehet, hogy formálisan jogszerűek, de valójában a Fidesz-univerzium finanszírozását szolgálják, a cehet pedig az egész ország állja”.

Rogán Antal korábban a 444-nek azt állította: a keretközbeszerzési eljáráson nyílt verseny van, és nem költöttek többet kommunikációra, mint a baloldali kormányok 2002 és 2010 között. Viszont a közbeszerzések átláthatóbbak lettek azáltal, hogy központosították őket. Szerinte általában 2,2-vel elosztani a sajtóban megjelenő számokat, hogy megkapjuk a minisztérium valós költéseit.


Nyitókép: MTI / Kovács Attila

#Belföld#választás 2024#választás#önkormányzati választás#ep#kampány#fidesz#közpénz#rogán antal#miniszterelnöki kabinetiroda

Címlapról ajánljuk