Belföld

Elvesztette az állam elleni pert Orosvári Zsolt, reménytelen helyzetben a magyar gyermekkórházak egykori jótevője

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 8:00

Orosvári évekkel ezelőtt civil felajánlásokból közel 5 millió forintot gyűjtött, amiből több mint 300 ágyat vásárolt és osztott szét gyerekkórházaknak.

Orosvári Zsolt elvesztette az állam elleni pert, és kilátástalan helyzetbe került, derült ki Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő bejegyzéséből.


Az állam szerint neki 90 ezer forint rokkantsági ellátásból kell megélnie és két lányát eltartania. Hadházy Ákos Facebook-bejegyzésében emlékeztetett, hogy Orosvári évekkel ezelőtt civil felajánlásokból csaknem 5 millió forintot gyűjtött, amiből több mint 300 ágyat vásárolt és osztott szét gyerekkórházaknak, valamint klímát is szervezett több intézménynek.

Orosvári gyűjtésével korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Hadházy jelen volt a per kezdeténél, amit Orosvári a méltatlanul alacsony rokkantsági ellátás miatt indított az állam ellen. A Veszprémi Törvényszék elutasította Orosvári keresetét, ezzel megsértve a szociális biztonsághoz és az emberi méltósághoz való jogát.

Hadházy szerint a bíróság nem volt hajlandó az Alkotmánybírósághoz fordulni, noha az ügyvédek bizonyították, hogy az alacsony ellátás még az alaptörvényt is sérti.

Nyitókép: RTL

#Belföld#Orosvári Zsolt#hadházy ákos#rokkant#nyugdíj#per

Címlapról ajánljuk