Belföld

Hetekre kizárták az embereket az Orczy-parkból az extrémsportok olimpiai selejtezője miatt

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 8:19

 Az esemény a Ludovika Campuson lesz, ingyenesen megtekinthető.

Június 20-23. között Budapesten rendezik a bréktáncosok, freestyle BMX-esek, gördeszkások és falmászók európai olimpiai selejtezőjét, amely az idei legnagyobb nemzetközi sportesemény Magyarországon, írja a 444.hu.

A verseny miatt a VIII. kerületi Orczy-parkot egy hónapra lezárták a lakosság elől, egyes részei pedig július 14-ig is zárva lesznek. Az esemény a Ludovika Campuson lesz, és ingyenesen megtekinthető. A verseny koncepciója szerint a városi környezetben zajlik, „fesztiválhangulatot teremtve.”

Az esemény építési és bontási munkálatai május 15. és július 8. között zajlanak, biztonsági okokból az Orczy-park egész júniusban le lesz zárva. Emiatt a VIII. kerületi önkormányzat kénytelen volt más helyszínt találni az Orczy-parkban évek óta tartott nyári napközis tábornak. A nyári tábort most két iskolában tartják meg, ami nem tetszik a helyi lakosoknak, akik gyakran használják az Orczy-parkot sportolásra és kikapcsolódásra.

Az NKE csak a helyszínt biztosítja a versenyhez, a szervezésben nem vesz részt. A rendezvényt a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezi, amely januárban vette át a kiemelt sportesemények és állami rendezvények felügyeletét és szervezését.

Az Orczy-park vagy Orczy-kert (korábbi nevén Asztalos János Ifjúsági Park) egy közpark Budapest VIII. kerületében. A területén jelenleg foci-, futó- és kosárlabdapálya, szórakoztató helyiségek, sétautak és egy tó is található. Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

#Belföld#orczy-park#extrém sport#olimpia#lezár

Címlapról ajánljuk