Belföld

Magyar Péter megszavaztatja: mégis beülhet az Európai Parlamentbe, ha a követői így döntenek

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 8:47

Magyar Péter több érvet is felsorolt a posztjában azzal kapcsolatban, hogy miért volna jó ötlet, ha mégis beülne az Európai Parlamentbe.

Magyar Péter tegnap kiposztolta a Facebook-oldalára, hogy hétfő reggel fontos kérdésben fogja megkérdezni a követőit. Akkor rejtélyesen még csak annyit közölt, hogy bárhogy is fognak dönteni a követők, ő elfogadja a döntésüket.

„Rengeteg megkeresést kaptam azzal kapcsolatban, hogy felveszem-e az európai képviselői mandátumomat. Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képviselő legyek. Azóta azonban sokan (többek között a TISZA Párt közössége és befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről” – kezdi a bejegyzését a Tisza párt alelnöke.

Magyar felsorolja azokat az érveket, amelyek a képviselőség mellett szólnak, eszerint a Néppárt részéről komolyabb pozícióra csak akkor van esély, ha a Tisza Párt jelöltje pályázik, különösen az, aki politikusi és európai parlamenti tapasztalattal rendelkezik. A Néppárton belül könnyebb eredményeket elérni, ha ő vezeti a Tisza delegációt.

Európai parlamenti képviselőként felszólalhat a Magyar Országgyűlésben, ami különösen fontos, mivel a legnagyobb ellenzéki pártnak nincs országgyűlési képviselete. Ez a felszólalási lehetőség különösen a kampányban lenne hasznos, hiszen így nem lehetne elhallgatni a Tisza Párt belpolitikai súlyát.

Néppárti delegációvezetőként komoly nemzetközi kapcsolatokat alakíthatna ki, és beleszólhatna az uniós döntéshozatalba, például az uniós források hazahozatala kapcsán. Az EP munka nem akadályozná a pártépítést és a felkészülést az országgyűlési választásokra, sőt, elősegítené azt. Az EP-képviselőség havonta körülbelül nyolcnapos brüsszeli és strasbourgi tartózkodást igényel, ezért és a gyermekei miatt nem tervez Brüsszelbe költözni.

Magyar posztja szerint bármikor lemondhatna az EP-képviselőségről, ha a pártépítés vagy az országgyűlési választásokra való felkészülés rovására menne az uniós munka. Az Unió országaiban bevett gyakorlat, hogy EP-képviselőkből lesz a kormányváltó ellenzék vezetője – teszi hozzá Magyar Péter.

Kérlek Benneteket, hogy a fentiek fényében szavazzatok igennel vagy nemmel. Ahogy ígértem, bármi is lesz a döntésetek, azt tudomásul veszem. Kérlek, ti is vegyétek tudomásul a többség döntését. Mindenképp szeretném elkerülni, hogy az eredmény törést okozzon a kivételes közösségünkben.

Ismertek, minden erőmmel azon leszek, hogy sikerre vigyük a célunkat és lépésről lépésre, tégláról téglára visszavegyük a hazánkat és építsünk egy békés, európai, modern és élhető Magyarországot. Vagy így vagy úgy, de mindenképp sikerülni fog!

– zárja bejegyzését a Tisza párt elnöke.

Magyar Péter a június 9-ei választáson első helyen állt a Tisza Párt EP- és fővárosi listáján is, így bejutott mindkét testületbe.

Nagy Ervin: Részemről ez egy vakrepülés

Nagy Ervin a kezdetektől ott áll Magyar Péter mellett, akiről úgy gondolja, ő az a régóta várt politikus, akit támogatni kell. A színész mindenesként támogatja Magyar céljait: hozza, viszi, intézi, amit kell, akár egy szállítófiú. A Házon kívül stábja két napot töltött Nagy Ervinnel: megmutatták, hogy hogyan készült a Tisza Párt választás előtti nagygyűlésére, és ott voltak a színésszel vasárnap este is Magyar Péterék eredményváróján:


Nyitókép: Hegedüs Róbert / MTI

#Belföld#magyar péter#tisza párt#ep-választás#választás#önkormányzati választás#Európa

Címlapról ajánljuk