Belföld

A Parlament továbbra is ingyenesen látogatható óvodások és iskolai csoportok számára

rtl.hurtl.hu

2024. június 15. 15:25

A kormány megszüntette, hogy évente egyszer ingyen mehessenek az általános iskolás diákok az Országházba. Most pontosítottak: óvodásoknak és iskolai óra keretében érkező tanulóknak továbbra is ingyenesen lesz látogatható a Parlament.

Mint arról szombaton beszámoltunk, péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben a nemzeti identitás erősítését célzó programokról szóló határozat módosítása, melyből kiderült: mostantól nem látogathatnak múzeumokat, vagy az Országház épületét évente egyszer ingyen az általános iskolás diákok a Lázár Ervin-program részeként.

A kormány azonban most pontosított. A Telex az országgyűlés hivatalától azt a tájékoztatást kapta, hogy részben marad a Parlament ingyenes látogatása, de ez immáron csak az óvodásokra, illetve azokra az általános iskolásokra vonatkozik, akik társadalmi, állampolgári vagy gazdasági ismeretek elsajátítását célzó tantárgyak keretében érkeznek az intézménybe.

Az óvodás, általános és középiskolás csoportok számára az Országház látogatás eddig is ingyenes volt és a jövőben is az marad, változtatást nem tervezünk!

– írták a lapnak.

Nyitókép: Gyalogos a Margit hídon, háttérben a Parlament épülete. MTVA / Bizományosi: Róka Dániel

 

#Belföld#Kultúra#országház#parlament#általános iskola#diákok#óvodások#ingyenes

Címlapról ajánljuk