Belföld

Orbán Viktor: Soros György bírósága hozta meg az uniós ítéletet

rtl.hurtl.hu

2024. június 14. 7:40

Orbán Viktor szerint kevert társadalmat akarnak létrehozni Európában, ezért büntették meg Magyarországot 80 milliárd forintra, valamint további napi 400 millió forintra. A miniszterelnök nyálkásnak és csigaszerűnek nevezte a brüsszeli közeget, arra pedig kevés esélyt lát, hogy létrejön a közös uniós frakció Le Pennel és Melonival. 

Soros György bírósága hozta meg az uniós ítéletet, amelynek következtében 200 millió euróra, valamint további napi egymillió euróra büntették Magyarországot – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. 

Szerinte ezt támasztja alá az is, hogy Soros György brüsszeli embere üdvözölte először a döntést, az egész ügy hátterében pedig az áll, hogy kevert társadalmat akarnak létrehozni Európában. 

„A 80 milliárd forint hatalmas összeg. Ha 80 milliárd forintot szétoszthatnék a nyugdíjasok között, vagy a családok között, vagy ha gyerekvédelemre lehetne költeni, mindenki boldog lenne” – mondta. Hozzátette:

Ilyet még a világ nem látott. Ha azt mondom, hogy ez vérlázító, felháborító, akkor visszafogott nyilatkozatot tettem.

Orbán Viktor szerint nincs olyan megoldás, hogy az ország nem fizet, valamint „csak nézünk ki a fejünkből, és nevetünk”, de azon dolgozik, „hogyan oldjuk meg úgy, hogy nekik jobban fájjon, mint nekünk”.

Hozzátette: „Magyarországnak 22 milliárd euró jár, ebből 12 milliárdot már megszereztem. (…) Most azt mondják, hogy ha nem fizettek, akkor ebből fogjuk levonni. Jó, értem, erre is lesz válaszunk”.

A miniszterelnök azt mondta az eljárásról, hogy „ezek brüsszeliek, ezek sunyik”, szerinte ott az lóg ki a sorból, aki egyenesen megmondja, hogy mit gondol. Ezért tartják a magyarokat szerinte radikálisnak az Európai Unióban.  

Az egésznek van valamilyen nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közege

– fogalmazott. 

Orbán Viktor a NATO-főtitkárral folytatott tárgyalásokat nagyon jelentősnek nevezte. Szerinte az összes tagállam a háború felé nyomja Magyarországot, de a tárgyalások során sikerült elérni, hogy ne kelljen részt venni a misszióban. Mindent elértünk, amit akartunk – fogalmazott. 

A miniszterelnök szerint éppen azért, mert közel vagyunk a háborúhoz háromszor óvatosabban kell eljárni, mint annak, aki „Franciaországban lógatja a lábát az Atlanti-óceán partján, vagy aki a bajor erdőkben issza a sörét”. 

Az uniós választások eredményével kapcsolatban azt mondta a kormányfő, hogy szerinte a békepárti erők nyertek Európában, a háborúpártiak pedig vereséget szenvedtek. Ezt várja az amerikai választások esetében is.

Az uniós frakcióalapításról szólva úgy fogalmazott, hogy mérsékeltek a reményei, de alapvetően „két hölgynek kell megállapodnia” (Le Pen és Meloni). Ha ők megegyeznének, akkor a Fidesz képviselőivel együtt az Európai Néppártból is tudnának áthozni embereket egy új frakcióba. „Aztán felébredünk, és kiderül, hogy a két hölgy nem tud megegyezni” - jegyezte meg. 

Nyitókép: Fischer Zoltán/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Belföld#orbán viktor#miniszterelnök#kormány#interjú

Címlapról ajánljuk