Belföld

Magyar Péter visszatérne az ATV-re, ha vitázhatna Orbán Viktorral

rtl.hurtl.hu

2024. június 14. 7:28

A Klubrádiónak adott interjút a Tisza Párt alelnöke.

Magyar Péter a Klubrádióban kijelentette, hogy a Fidesz olyan mélyrepülésben van, hogy a Tisza Párt már idén megnyerné az országgyűlési választásokat. Szerinte a június 9-i választás csak főpróba volt a 2024-es parlamenti választások előtt, és Orbán Viktornak előrehozott választást kellene kiírnia. Bár a Tisza Pártnak nincs még szervezeti struktúrája, készen állnának a választásokra, és a győzelemre számítanak, írja a 24.hu. 

Magyar Péter az ATV-s incidensről is beszélt, ahol úgy érezte, hogy az ATV „cinkelt lapokkal játszik”, és a csatornát is az országot leépítő politikai elithez tartozónak nevezte. A levélszavazást intézményesített csalásnak tartja, és egy átlátható, biztonságos internetes szavazási rendszert javasolt.

A főpolgármester-választás kapcsán megjegyezte, hogy nem szeretnének sem a Fidesz, sem a DK bábjai lenni. Magyar Péter nyitott lenne az Alaptörvény módosítására, ha ezt az emberek többsége támogatná, és hangsúlyozta a fékek és ellensúlyok fontosságát a jogrendben.

Azt is kijelentette, hogy a szoros verseny miatt Orbán Viktornak érdeke lehet a vita az országgyűlési választások előtt, és ő bármikor kész vitatkozni vele, akár a köztévében vagy az ATV-ben is.

Nyitókép: Hegedüs Róbert / MTI

#Belföld#magyar péter#interjú#klubrádió#atv#orbán viktor#vita

Címlapról ajánljuk