Belföld

Borkai Zsolt: Rehabilitáltak a győriek, beülök a közgyűlésbe

rtl.hurtl.hu

2024. június 14. 14:53

Borkai Zsolt szerint a szexbotrány után egyezséget kötött a Fidesszel, amiben az állt, hogy megvédik őt és számítanak is rá, de a kormánypárt nem tartotta be az egyezséget. 

„Minden olyan dologban, ami a város fejlődését szolgálja, maximálisan számíthat rám” – mondta a HVG 360-nak a korábban szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt a vasárnap Győr polgármesterének választott Pintér Bencéről. 

Az expolgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy

  • beül a győri közgyűlésbe
  • úgy érzi, a győriek rehabilitálták őt.
  • A jelenlegi Fidesz-frakcióról: „Azért még jó pár olyan ember van ott ebben a társaságban, akik az én szárnyaim alatt nevelkedtek, mondhatom, bátran”. 
  • A szexbotrány után egyezséget kötött a Fidesszel (Kósa Lajossal tárgyal), amiben az volt, hogy rehabilitálják őt, békén hagyják a családját, valamint hogy ha lesz rá lehetőség, akkor számítanak rá, és például a sport területén tevékenykedhet még Győrben. Szerinte a kormánypárt nem tartotta be az egyezséget. 
  • Orbán Viktor azt mondta, hogy azért vesztettek Győrben, mert utolérte őket a Borkai-ügy. Borkai Zsolt szerint a miniszterelnök csak egy dologra gondolhat. „Arra, hogy nem rendezte a Fidesz és a köztem lévő megállapodást a párt az elmúlt 5 évben” – mondta.
  • „Az összes rám dobott mocsokról kiderült, hogy egyébként csak a feleségemre és a családomra tartozott volna ez a jachtos történet. De ez már múlt, úgyhogy igazából nem foglalkozom vele”.
  • Az Audi-földekről: „Az hazugság volt. Minden rágalom, amit rám toltak, az hazugság volt, ez kiderült. Teljesen komoly nyomozás folyt, lezárták, semmiféle bűncselekmény nem történt”. Szerinte a földeket nem adták el, azok soha nem is voltak az önkormányzat tulajdonában.

Nyitókép: Krizsán Csaba/MTI

#Belföld#közgyűlés#győr#borkai zsolt#interjú#JACHT

Címlapról ajánljuk