Belföld

Cser-Palkovics András elnézést kért Semjén Zsolttól, de oda is szúrt

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 18:02

Cser-Palkovics András szerint túl sommás választ adott arra a kérdésre, miért nincs KDNP-s logó a jelölése mellett.

Levélben kért bocsánatot Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere Semjén Zsolttól, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökétől, mivel kritizálta a KDNP-t egy konferencián – írja az ATV.

Arról érdeklődtek ott, hogy miért nincs a KDNP-s logó az ő jelölése mellett, erre mondta ott Cser-Palkovics, hogy „valós politikai szervezetek és közösségek jelennek meg mindenhol. És most a városról beszéltem természetesen”.

A Semjénnek küldött levélben azt írta, hogy a konferencián elhangzott rövid kérdésre „sajnos egy túl sommás választ adtam, mely a sajtó kontextust nélkülöző és bántóan keretező tálalásában az Ön és a KDNP számára rosszul eshetett”. Utána a sajnálatát fejezte ki emiatt, illetve ha ezzel esetleg őt vagy a KDNP tagjait megbántotta.

Ezután viszont azt írta, hogy „ugyanakkor azon álláspontom mellett kiállok, hogy a KDNP egykor sokkal aktívabb szerepet vállalt a fehérvári közéletben és a közösségi életben, melyet meggyőződésem szerint újra fel kellene vállalni a helyi, regionális tagságnak és támogatóknak. Hiszen, hol máshol lehetne ezt méltóbban megtenni, mint a magyar keresztény államiság történelmi bölcsőjében?”

A levélben ezután biztosította Semjént, hogy ha a KDNP megújítaná szerepvállalásának karakterét és mélységét Székesfehérvár közösségi életében, mindig partnerként számíthatnak rá.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#Cser-Palkovics András#székesfehérvár#levél#kdnp#fidesz#logó

Címlapról ajánljuk