Belföld

Orbán Viktornál is jobban keres Orbán Balázs

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 21:02

De egyikük sem érhet nyomába Rogán Antalnak.

Közzétették a kormány honlapján a kormánytagok szja-bevallásait – írja a Telex. A dokumentumokat kissé eldugták, a kormany.hu-n a közérdekű adatoknál kell rákeresni az „szja” kulcsszóra, hogy előkerüljenek az adatlapok.

Ezekből kiderül, hogy Orbán Viktor 70 millió forint jövedelmet vallott be – az előző években még 47, 31, 28, illetve 26 milliót, vagyis az infláció felett emeli a fizetését a kormány. Politikai igazgatója, Orbán Balázs a miniszterelnöknél többet keresett tavaly, 78 millió forint volt az éves adóalapja.

Semjén Zsolt 54 milliót keresett tavaly, Gulyás Gergely ugyanennyit, Szijjártó Péter 57 milliót. A leköszönő Csák János 67 milliót vallott be, plusz külön adózó jövedelemként még 8 milliót. Utódja, Hankó Balázs államtitkárként 39 milliót kapott tavaly. Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Pintér Sándor 37, illetve 36 milliót keresett, de külön adózó jövedelemként még feltüntettek 112, illetve 11 millió forintot.

A legjobban Rogán Antal keresett tavaly, 252 millió forint szerepel az szja-bevallásában, de az előző években ennél jóval nagyobb volt a szja-köteles jövedelme, 425, illetve 446 millió forint.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#orbán viktor#orbán balázs#rogán antal#szja#bevallás#jövedelem

Címlapról ajánljuk