Belföld

Medgyessy Péter az ellenzéki kudarcról: Megérdemelték, amit kaptak

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 19:27

Az egykori miniszterelnök szerint Gyurcsány Ferencnek be kellene látnia, hogy az emberek nagy része számára taszító.

A 2026-os választásig van még idő, hogy újraszerveződjenek a vasárnapi EP-választáson kudarcot szenvedett pártok – ezt mondta a Partizán szerda esti műsorában Medgyessy Péter egykori miniszterelnök. A Telex szemléjéből kiderül, hogy Medgyessy szerint „nem rogyott össze semmi sem”, de úgy látja, hogy az ellenzéki pártok az elmúlt 14 évben elkényelmesedtek.

Megérdemelték, amit kaptak, legyünk őszinték

– jelentette ki.

Elmondta, hogy a Momentum kudarcát nagyon sajnálja, nagyon dinamikus, fiatalos, liberális pártként indultak néhány éve, és nincs más ilyen karakterű párt a politikai palettán. Donáth Annát tehetséges politikusnak tartja, de szerinte a Momentum elnöke nem mérte fel jól a poitikai helyzetet.

Arról, hogy szerinte a DK-nál lesz-e személyi következménye a választási eredménynek, lemond-e például Gyurcsány Ferenc, azt mondta a volt miniszterelnök, hogy régóta mondja neki: „bármilyen jó képességű ember, le kellene vonnia a következtetéseket, látva azt, hogy az emberek nagy részének ő személy szerint taszító”.

Medgyessy úgy látja, hogy Magyar Péter ellopta a DK Orbánnal szembeni radikalizmusát, de a hagyományos baloldali szavazók mellett sikeresen mozgósította az eddig passzívakat is. Az a következő időszakban derül ki, hogy van-e tanulási képesség Magyar Péterben, tovább tud-e lépni, felépítve egy politikai pártot. A nagyobb falat csak ezután jön, amikor a következő országgyűlési választás kampányában egy jól szervezett, komoly erővel, a Fidesszel szemben találja magát.

Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

#Belföld#medgyessy péter#választás#ep-választás#gyurcsány ferenc#momentum#donáth anna

Címlapról ajánljuk