Belföld

Vitézy Dávid bocsánatkérést vár Karácsonytól

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 14:17

Közölte, hogy 76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség közte és Karácsony Gergely között volt

Vitézy Dávid bejelentette egy Facebook-posztban, hogy csütörtökig kezdeményezni fogják a szavazatok újraszámlálását.

Nem részletezte, hogy milyen kifogásokra hivatkoznak majd a beadványukban, de kiemelte, hogy 76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség közte és Karácsony Gergely között volt.

Szerinte egy demokráciában minimum elvárás a szavazatok újraszámlálása, különösen, hogy több rendszerszintű visszásságot észleltek az érvénytelen szavazatokkal kapcsolatban, amelyeket be fognak mutatni. Az LMP jelöltje bejegyzését azzal zárta, hogy ha Karácsony győzelme jogerőssé válik, gratulálni fog neki.

Azt is mondta, bocsánatkérést vár el Karácsony Gergelytől. „Karácsony Gergely mai interjújában a Telex által lejátszott hangfelvételen azt mondja, hogy lapáttal fogja szétverni a fejem ebben a kampányban. Az erre tett kísérleteit mindvégig éreztem, számtalan hazugságot terjesztett és mondott a főpolgármester rólam az elmúlt hetekben. Ahelyett, hogy bocsánatot kérne emiatt, a szokásos áldozatszerepbe helyezkedett – mint mindig” – írta.

Karácsony erre úgy reagált, hogy nem tud garanciát vállalni minden mondatára, amit a barátaival beszélt. Elnézést kér azért, hogy baráti körben indulatosabban fogalmaz, de szerinte a felvételek tartalma teljesen érdektelen, a fontos ügy az, hogy Budapest főpolgármesterét évek óta folyamatosan és szisztematikusan lehallgatja a Rogán Antal által vezetett titkosszolgálat.

Nyitókép: MTI / Hegedüs Róbert

#Belföld#vitézy dávid#főpolgármester#karácsony gergely#szavazat#újraszámlálás

Címlapról ajánljuk