Belföld

Leteszi az ecsetet a legendás ellenzéki táblakészítő: A csúcson jó abbahagyni

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 20:14

Balogh Tibor tábláit gyakran lehetett látni az ellenzéki tüntetéseket, az elsőt még az internetadó elleni megmozdulásra készítette. Úgy látja: egy helyen van esély a rendszerváltásra.

A fővárosi tüntetések szinte elmaradhatatlan kellékei voltak Balogh Tibor táblái. A civil aktivista szombati Facebook-posztjában arról írt: a NER-rel szembeni tiltakozását 2014 augusztus 8-án, Orbán Viktor július végén elmondott tusványosi beszéde miatt kezdte el, ellenállását pedig 2024 június 9-én fejezte be. Döntését már a választás előtt meghozta, posztja szerint azt a választási eredménytől függetlenül többeknek előre jelezte.

Első tábláját az internetadó elleni tüntetésre készítette el, ez örök ereklye marad számára. A még meglévő táblákat Magyar Péter és a Tisza Párt szombati tüntetésén helyezte ki:


Magáról úgy fogalmaz: sosem volt párttag, mindig is civil mozgalmakkal tervezte megdönteni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, 

hogy majd ezt követően a civil aktivista életemet abbahagyom. Ez nem így jött össze…Először az Ország Gyűlése Mozgalomban, majd a Közös Ország Mozgalomban, aztán Hadházy Ákos aktivistájaként, legutoljára pedig Rózsa András zuglói kampánycsapatában tettem, amit tudtam.

Az elmúlt tíz évben állítása szerint sok terepi, utcai akcióban vett részt, ezekben a „fotelozás helyett” mindenkit az erőszakmentes ellenállásra buzdítottak.

Szerinte helyzetértékelésekben és cselekvésekben legtöbbször a politikusok, a pártok, a média előtt járt, most is így látja ezt.

Mert teljesen nyilvánvaló, hogy Orbánt egyszer majd bűnözőként fogják börtönbe zárni. Azonban a közélet, sajnos, ma még őt politikusnak látja ... hogy érthetőbb legyek: minden egyes párt a Bűnözőt miniszterelnök úrnak szólítja

– írta.

Értékelése szerint Magyarországon egy helyen van valamiféle halvány remény a rendszerváltásra: lakóhelyén, Zuglóban. „Itt a 2022-es parlamenti választást követően a mostani/2024-es önkormányzati választás teremtette meg annak személyi feltételeit, hogy egy új korszak kezdődhessen el. Szerencsés az egyetlen valóban ellenzéki országgyűlési képviselő – Hadházy Ákos – és a Rózsa András vezette zuglói politikusok találkozása, akik elhatározták, hogy az itt élő lakosok életébe egy új korszakot hoznak el. A korrupt pártokat leleplezve, tettekkel mutatnak jó példát a hazának” – írta. 

Nyitókép: Balogh Tibor / Facebook

#Belföld#tábla#tüntető#NER#balogh tibor#zugló

Címlapról ajánljuk