Belföld

Hozzatok egy kurva fűrészt! Kari, hol a fűrészünk? – dajdajozás közben kivágták a májusfát a választási győzelmet ünneplő képviselők Somlószőlősön

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 21:57

Somlószőlős frissen megválasztott képviselői kirúgtak a hámból, a májusfa bánta.

Fergeteges bulit tartottak a választás éjszakáján Somlószőlősön az önkormányzat frissen megválasztott képviselői, ezt a 24.hu cikke szerint az önkormányzat képviselője, Balatoni Balázs a közösségi oldalán élőben közvetítette. A képviselő még azt is megmutatta, hogy a résztvevők az eseményen derekasan fogyasztottak alkoholt. 

A bulin Somlószőlős polgármestere is részt vett. Kiss János Norbert rövid beszédet rögtönzött a kamera előtt. A másik törölt videón az látszott, hogy az egyik megválasztott képviselő a hangfalakból szóló zenét túlkiabálva indítványozza, hogy szerezzenek egy fűrészt:

Hozzatok egy kurva fűrészt! Kari, hol a fűrészünk?

Az előző ciklus idején Kiss János Norbert többször megkísérelte feloszlatni a négyfős testületet, mert szerinte nem volt meg az együttműködési készség. A másik oldal szerint viszont a feszültség forrása az volt, hogy a polgármester pontos elszámolás, sőt alkalmanként felhatalmazás nélkül kezdte költeni az önkormányzati forrásokat. A 24.hu korábbi cikke szerint gazdasági és ügyrendi bizottság rendőrségi feljelentést is tett, amelyben 12 pontban sorolták fel a visszaélésgyanús ügyeket. A lap szerint a polgármester most egy hozzá lojális személyekből álló jelöltcsapatot szervezett maga köré a választásra, az egyik mandátumot például a felesége szerezte meg.

Kiss független jelöltként indult, világnézetét azonban nem igyekszik titkolni. Hadházy Ákos, Zugló független országgyűlési képviselője korábban egy olyan képet közölt a polgármesterről, amely szerint a kampány utolsó napjaiban maga is tüntetett No War, No Gender, No Migration táblával a kezében a CÖF Békementén.


A májusfa kivágását a polgármester is megerősítette, de hozzátette: ő nem vett részt benne. A fát a hagyományoknak megfelelően a Somlószőlősért Egyesület közösségi rendezvényén állították fel május elején. Az egyesület több tagja a vesztes polgármesterjelöltet, Kovács Lászlót támogatta. 

Nyitókép: Pexels

#Belföld#simlószőlős#májusfa#motoros fűrész#választás#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk