Belföld

Karsai Dániel: Orbán Viktornak azt sikerült mondania, hogy nem áll át a halál oldalára

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 14:27

Az életvégi döntésért küzdő, halálos betegségben szenvedő jogász, Karsai Dániel üzent Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője a Parlamentben meghívta Orbán Viktort Dr. Karsai Dániel alkotmányjogászhoz, aki gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenved és jogi úton küzd az életvégi döntésért. Bedő azt javasolta, hogy Orbán Viktor beszélgessen el az életvégi döntésekhez való jogról Karsai Dániellel. Orbán Viktor pedig ezért elítélte őt:


Karsai Dániel a Facebookon reagált erre, posztja elején kiemelte, hogy a következő mondatában minden szót szándékosan használ:

Orbán Viktor minősíthetetlen módon válaszolt. Közölte, hogy megveti Dávidot azért, mert felvállalja a szenvedő emberek képviseletét és abból politikai ügyet csinál. Mindezt az a politikus mondta, akinek a most lezárult kampányban minden második szava a háború volt.

„Orbán Viktor a továbbiakban még lejjebb süllyedt. Közölte, hogy aki az életvégi döntésekhez való jog pártján áll, az megvetendő. Ez Dávidon kívül a magyar lakosság kétharmada. Meg Emmanuel Macron francia köztársasági elnök. Ha kérhetném, amikor legközelebb beszélnek, kezdje azzal, hogy Cher Emmanuel, je te déteste. Zárszóként Orbán Viktornak azt sikerült mondania, hogy nem áll át a halál oldalára” – folytatta. 

Karsai szerint Orbán Viktor és közte sok hasonlóság van. Mind a ketten jogot végeztek, mindketten Bibósok voltak, egyetem után alkotmányjogra szakosodtak,

és azóta is az emberi jogok rendszeres megsértéséből élünk. Nem lett volna érdektelen a beszélgetésünk. Ha Orbán úr meggondolná magát, az ajtóm nyitva áll előtte.

Karsai Dániel idézte az Alaptörvényt: „Az emberi méltóság sérthetetlen. A lét alapja az emberi méltóság.” A mindenfajta méltóságot nélkülöző, csak szenvedésből álló élet nem létezés. Aki erre kötelez, az életellenes és szenvedéspárti – érvelt az alkotmányjogász, aki posztja végén azt kérdezte:

Ha június 13-án Strasbourgban kimondják, hogy igenis van életvégi döntésekhez való jog, végre fogják hajtani az ítéletet? Vagy csak megvetésükról biztosítják a Bíróságot?

Erről a lehetőségről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: RTL

#Belföld#orbán viktor#karsai dániel#bedő dávid#momentum

Címlapról ajánljuk