Belföld

Ténybeli torzításokkal vádolja a Fideszt a kampány miatt a brit és a német nagykövet

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 17:33

A brit és a német nagykövetség szerint a Fidesz hirdetései pontatlanul állították, hogy az Egyesült Királyság és Németország sorkötelezettség bevezetését tervezi.

Ténybeli torzításokat tartalmaztak a Fidesz hirdetései a kampányban – erről szóló, azonos szövegű poszt jelent meg kedd délelőtt az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének, valamint a német külképviseletnek a közösségimédia-felületein, ezt a hvg.hu vette észre.

A bejegyzések szerint a Fidesz hirdetései pontatlanul állították, hogy az Egyesült Királyság és Németország sorkötelezettség bevezetését tervezi, valamint azt is, hogy az Ukrajnát támogató országok a háborút támogatják, és európai szinten tervezik a sorkötelezettség bevezetését. A bejegyzések szövege és az ahhoz kapcsolt kép is megegyezik:


Dr. Kladek András nyugalmazott ezredes, a Magyar Hadtudományi Társaság szakértője mindenkit megnyugtatott a Reggeliben, ahhoz, hogy a magyar sorkatonaságot visszaállítsák, több feltételnek is teljesülnie kell, nem megy egyik napról a másikra. A tervhez többek között pénz és társadalmi támogatottság is kell – a szakértő szerint erről a kérdésről meg kellene szavaztatni azokat is, akiket érint, azaz a fiatalokat:


Nyitókép: UK in Hungary / Facebook

#Belföld#sorkatonaság#fidesz#német nagykövetség#brit nagykövetség

Címlapról ajánljuk