Belföld

Váratlan fordulat: lemond Csák János miniszter

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 7:23

Szeretné a fiatalokat helyzetbe hozni. Orbán Viktor rábólintott a kulturális és innovációs miniszter döntésére.

Benyújtotta lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszter, értesült az érintettől a Mandiner. Igaz a hír, hogy benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek? – szegezték Csáknak a kérdést.

 Így van

– válaszolt Csák. A miniszter elmondta, amikor elvállalta a posztot, nem a ciklus feléig tervezte azt betölteni. Majd a következővel indokolta lemondását:

„Amikor megkap egy feladatot az ember, mindig létezik teljesítménykövetelmény: mi az, amit végre kell hajtani, és ez mennyi időbe kerül. Három dolgot kért tőlem a miniszterelnök, ahogy minden tárcavezetőtől: az első, hogy a meglévőre építve alakítsak ki ütőképes működési rendszert, a második, hogy a tárcámhoz tartozó területeken legyenek ciklusokon átívelő programok, és a harmadik, hogy legyenek megfelelő utódok, személyek, akik képesek alkotó módon tovább vezetni a területeket. A rendszerépítés és programkialakítás ügyében az eltelt két évben gyorsan haladtunk munkatársaimmal.”

Vagyis:

Amit vállaltam, illetve vállaltunk, az minden területen sínen van. E tekintetben a négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni. Itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek

– összegezte lemondásának okát.

Elmondása szerint  Orbán Viktor megértette és elfogadta az érvelését. 

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

#Belföld#csák jános#miniszter#lemond

Címlapról ajánljuk