Belföld

Orbán Viktor: Legyőztük a régi ellenzéket, az új ellenzéket

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 0:49

„A demokrácia köszöni szépen, jól van”, mondta Orbán Viktor a Fidesz eredményváróján a választási részvételt értékelve. 

Azt mondta, mindkét választást, amit ma tartottak Magyarországon, megnyerte a Fidesz, „háborús helyzetben, nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket”. Felsorolta az eredményeket:

  • „Budapesttel együtt van 20 vármegyei közgyűlés Magyarországon, mindegyiket megnyertük”,
  • „elvesztettünk három megyei jogú várost és megnyertünk négy megyei jogú várost, összességében ebből is jól jöttünk ki”,
  • „ami Budapestet illeti, itt még várnunk kell, de biztosan mondhatjuk, hogy Alexandrának igaza volt, az egyetlen esély arra, hogy az eddig Budapesten kormányon lévő polgármestertől meg lehessen szabadulni, az a döntés volt, amit ő meghozott”,
  • „elvesztettünk egy kerületet és visszanyertünk egy kerületet”.

Az EP-választás üzenete, politikai tartalma Orbán szerint az, hogy Magyarországon az emberek világosan megüzenték: békét akarnak. Szerinte megerősítést kapott a „békepárti” kormányzati politika. A választás eredményét szerinte táviratban tudják elküldeni Brüsszelbe: „migráció stop, gender stop, háború stop, Soros stop, Brüsszel stop”.

Azt mondta, fontos hinni abban, hogy a világban van van valamiféle természeti egyensúly, ezért „jegyezzük meg, hogy a jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében írta ki a magyar történelemből a Momentumot”, utalva arra, hogy a párt azzal robbant be a köztudatba, hogy népszavazást kezdeményezett a budapesti olimpia megrendezése ellen. Szerinte a magyar emberek világosan megüzenték, hogy „akik Brüsszelben a hazájuk ellen fordultak, azt meg fogják büntetni”.

„A mai napon legyőztük a régi ellenzéket, az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra le fogjuk őket győzni” – közölte.

#Belföld#választás#ep-választás#önkormányzati választás#fidesz#orbán viktor

Címlapról ajánljuk