Belföld

Felrótta a csepelieknek Németh Szilárd, hogy nem kellett nekik a Fidesz jelöltje

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 18:28

Német Szilárd felsorolta, mennyi mindent kapott szerinte Csepel a kormánytól, de ennek ellenére, a kerületieknek mégis Borbély Lénárd és Magyar Péter kellett.

Németh Szilárd, Csepel fideszes választókerületi elnöke megköszönte a kerület lakóinak, hogy sokan elmentek szavazni, ugyanakkor a csalódottságát is kifejezte a posztjában.

Azt írta, tudomásul veszi, hogy a csepeli választók többsége nem Orbán Viktor jelöltjeire, nem a Fidesz-KDNP békepolitikájára és nem Dudás Zoltán – kormány által is támogatott – programjára szavazott.

Majd így folytatta: „Pedig az elmúlt öt évben 37 milliárd forint kormányzati támogatást harcoltam ki és szereztem meg a csepeli utak, járdák, oktatási, egészségügyi, szociális, sport- és kulturális intézmények, játszóterek, parkok megépítésére, megújítására. Csepel kapta a kerületek közül toronymagasan a legnagyobb kormányzati Covid- és energiaválság-kompenzációt.”

Úgy véli, vasárnap azonban világos üzenetet kaptak, hogy „mindennek ellenére az elkövetkezendőkben Borbély Lénárd és új, Fidesz-ellenes pártja, a Közösen Csepelért Polgári Párt, illetve Magyar Péter és a Tisza Párt kell. Pedig ránk Csepel mindig számíthat!”

Vasárnap Csepelen a Fideszből kizárt Borbély Lénárd nyert, méghozzá 67,38 százalékkal. A kormánypárt jelöltje, Dudás Zoltán mindössze 10,24 százalékos támogatottságot kapott.

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

#Belföld#választás#németh szilárd#borbély lénárd#csepel#dudás zoltán#fidesz#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk