Belföld

A Corvinusról kirúgott docens nem jutott be az újlipótvárosi közgyűlésbe

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 14:14

Ádám Zoltán, aki a Budapesti Corvinus Egyetemről lett kirúgva, április végén bejelentette, hogy indul a XIII. kerületi önkormányzati választásokon képviselőjelöltként.

Közleményében kifejtette, hogy hosszas gondolkodás után döntött így, mert úgy érzi, hogy változásra van szükség a kerületben, ahol 2008 óta lakik, és ahol a jelenlegi képviselővel, aki már 22 éve van hivatalban, soha nem találkozott.

A vasárnapi választásokon a szavazatok 28,08 százalékát szerezte meg, amivel a második helyen végzett a XIII. kerület 02-es választókerületében, írja a hvg.hu. Így végül Magos Péter marad a helyi közgyűlésben, aki a szavazatok 44,67 százalékát kapta meg.

Ádám Zoltánt, a Corvinus Egyetem volt oktatóját 2023 októberében rúgták ki munkahelyéről, miután több etikai vizsgálatot indított, mert egy befolyásos családból származó diákkal kivételeztek az intézményben. Ádám Zoltán a Reggeliben elmondta, hogy a legélesebb pillanata az volt, amikor eldöntötte, hogy beleáll az etikai vizsgálatba, az ugyanis nyilvánvaló volt számára, hogy érdekellentét van közte és az egyetem vezetése között.

Hogy mit gondol arról, mi történt volna, ha nem ad interjút a 444-nek, és mennyire éri meg ma Magyarországon őszintének lenni, kiderül a beszélgetésből:


Nyitókép: Reggeli

#Belföld#választás#ep-választás#ádám zoltán#corvinus#kirúgott#újlipótváros

Címlapról ajánljuk