Belföld

Magyar Péter nem szavazott főpolgármesterre, de az MKKP jelöltjére igen

rtl.hurtl.hu

2024. június 9. 11:06

Magyar Péter biztos benne, hogy az emberek erős üzenetet küldenek a hatalomnak.

Magyar Péter is leadta a szavazatait a vasárnapi választáson, de a budapesti főpolgármester személyéről szóló szavazólapot át sem vette, mert nem tudott dönteni a két jelölt között. A Tisza párt alelnöke erről a szavazása után tartott sajtótájékoztatón beszélt. A 12. kerületben szavazó Magyar Péter elárulta, hogy az MKKP-s Kovács Gergelyt támogatta a szavazatával.

Magyar Péter azt javasolta a szavazóknak, hogy az Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett múltat „zárjuk le, és kezdjünk egy teljesen más jövőt”, és „valódi rendszerváltást” ígért.

Arra a kérdésre, hogy milyen eredményre számít, közölte, hogy olyat, amit „a Holdról talán nem fog látszani, de a Karmelita kolostorból bizonyosan”, és az emberek „erős üzenetet küldenek a hatalomnak”.

A HírtTV riporterének elmondta, hogy a hírtelevízió „Goebbelsi propagandát” folytatott ellene, közölve vele, hogy „fel lesznek jelentve”, hozzátéve, hogy „halmazatban amit elkövettek, az már szabadságvesztés”.

Nyitókép: Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője átveszi a szavazólapokat az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben 2024. június 9-én. Fotó:MTI/Hegedüs Róbert

 

#Belföld#magyar péter#választás#ep-választás#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk