Belföld

Magyar Péter kizárta, hogy a Tisza Párt főpolgármester-helyettest adjon

rtl.hurtl.hu

2024. június 9. 20:32

Azt mondta, ellenzékbe vonulnak, ha a Fidesz és a Mi Hazánk, vagy a Fidesz és a DK többséget alkot.

Semmilyen formális együttműködést nem fog kötni a Tisza Párt a Fővárosi Közgyűlésben a megválasztott főpolgármesterrel, Karácsony Gergellyel vagy Vitézy Dáviddal – erről az RTL riporterének beszélt Magyar Péter a párt eredményváróján.

Azt mondta, a Tisza Párt nem kér semmilyen formális pozíciót, ügyek mentén fognak együtt dolgozni, megvizsgálva, hogy az ügyek egybevágnak-e a párt programjával, illetve a budapestiek és a kerületek érdekeit szolgálják-e, és „nem a fővárosi mutyit, amit a DK és a Fidesz tart fenn”. Ha szükséges, módosítási indítványokat fognak benyújtani.

Kizárta, hogy főpolgármester-helyettesi posztot vállaljon akár ő, akár a Tisza Párt más képviselője. Hozzátette, megvárják, hogy kijöjjenek a részeredmények, és egyáltalán lesz-e a Tisza Párt olyan helyzetben, hogy beleszóljon a folyamatokba, vagy „a Fidesz és szatelitpártja, a Mi Hazánk összeáll-e és többségük lesz a Vitézy-listával”, vagy „a DK és a Fidesz elhálja a kirakatban, amit eddig csak hátul háltak el” – ez esetben ellenzékben lesznek.

Nyitókép (archív): RTL

#Belföld#magyar péter#tisza párt#eredményváró#választás#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk