Belföld

Magyar Péter: Bármilyen eredmény világraszóló lesz

rtl.hurtl.hu

2024. június 9. 20:10

Magyar Péter a Tisza Párt eredményváróján arról beszélt, hogy szerinte „nem a tiszta verseny mintapéldája”, hogy a Fidesz tízmilliárdokat költött propagandára.

Kíváncsi arra, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálni fogja-e, hogy honnan volt az a pénz, amit elégetett a kormánypárt. Szerinte egy politikai közösségnek, egy pártnak magát kell finanszíroznia vagy segítséget kell kérni, és a felajánlásokat transzparens módon elkölteni.

Szerinte a Tisza Párt rendezvényeinek költségeivel részletesen elszámolnak, a Fidesz rendezvényeiről és az állami rendezvényekről viszont nem érhető el ilyen kimutatás, ott „a harmadát vagy a felét ellopják a bekerülési költségnek” – állította Magyar Péter.

A választás eredményére nem akart tippelni, mindenkit arra kért, hogy vegye figyelembe, hogy a Tisza Párt másfél hónapja működik, 19 tagja van és nulla forint állami pénzből gazdálkodik. Néhány ezer önkéntesük ingyen dolgozott. Így bármilyen eredmény világraszóló lesz, és kiderül a választók számára is, hogy a Tisza Párt lesz az egyetlen valós kihívója a NER-nek 2026-ban.

Örülnek annak, ha a részvétel magas, de annak nem, ha a Fidesz „buszoztatja a roma és egyéb szavazókat”, „szavazatokat vásárol”, számos ilyen bejelentést kaptak, amit szerinte felvételekkel tudnak bizonyítani.

Nyitókép (archív): RTL

#Belföld#magyar péter#választás#ep-választás#önkormányzati választás#tisza párt#eredményváró

Címlapról ajánljuk