Belföld

Puzsér: Orbán végül csak levette a felesleges Szentkirályi ásványvizes palackot az asztalról

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 11:26

Puzsér Róbert szerint a Fidesz súlyos kudarcot akart elkerülni Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével, és ezzel „a foltokban narancssárga” Vitézy Dávid előtt ott a lehetőség a győzelemre. 

Orbán Viktor nem Karácsony Gergelyt akarja megbuktatni, hanem csak azt akarta megakadályozni, hogy Szentkirályi Alexandra a „súlyos kudarcot” jelentő harmadik helyen végezzen a főpolgármester-választáson. Így értékelte a Fidesz jelöltjének visszalépését Puzsér Róbert a Facebook-oldalán közzétett posztban.

Puzsér szerint azzal, hogy „Orbán Viktor végül csak levette a teljesen felesleges Szentkirályi ásványvizes palackot az asztalról”, lehetőség nyílt arra, hogy „Budapestnek Vitézy Dávid személyében végre tényleges gazdája legyen, aki nyugati normák szerint és valóban zöld identitás mentén vezetheti és fejlesztheti a fővárost”.

Puzsér Róbert kijelentette, hogy „senki sem rátermettebb” Budapest vezetésére, mint Vitézy, és szerinte annak ellenére rá kell szavazni, hogy „foltokban narancssárga”, és „finoman szólva tisztázatlan a viszonya az Orbán-rendszerhez”. Továbbá annak ellenére, hogy „annak az Ungár Péternek a jelöltje, aki NER-oligarchaként a vásárolt mandátumával ellenzéki politikust játszik Kövér László Kossuth téri népszínházában”.

Nyitókép: Puzsér Róbert mint független főpolgármester-jelölt nyilatkozik eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson, 2019. október 13-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

#Belföld#budapest#puzsér róbert#Szentkirályi Alexandra#visszalépés#főpolgármester#választás#választás 2024

Címlapról ajánljuk