Belföld

Pikó András: több mint 80 választó van bejelentve egy fideszes jelölt két lakásába

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 14:47

Mindkét lakás Nyári Dezsőné tulajdonában van, a Fidesz-KDNP választókerületi jelöltje, Nyári Dezső pedig szintén a két lakás egyikébe van bejelentve.

Több mint 80 ember van bejelentve a fideszes jelölt rokonának lakására – írta Facebook-oldalán Pikó András. Józsefváros független polgármestere jelezte, hogy pénteken feljelentést tett Budapesti rendőrkapitányságon választás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. (A parlament fideszes többsége amúgy a 2022-es választás előtt fél évvel egy törvénymódosítással legalizálta a fiktív lakcím létesítését.)

Pikó közlése szerint a választási névjegyzék megvásárlása után vették észre, hogy Józsefváros 3. egyéni választókerületében található két társasházi lakásban választóként nagyszámú, összesen 82 választópolgár van nyilvántartva. Mindkét ingatlan Nyári Dezsőné tulajdonában van, miközben a választókerületben a Fidesz-KDNP által indított, szintén a két lakás egyikébe bejelentett jelölt Nyári Dezső – közölte Pikó András.

A józsefvárosi polgármester közölte: a Népszínház u. 22-ben egy 104 négyzetméteres lakásba 30 választópolgár, a Népszínház u. 25-ben egy 67 négyzetméteres lakásba 52 választópolgár van bejelentve.

A polgármester azt is közölte, hogy birtokukba jutott két hangfelvétel is, amelyek állítása szerint bizonyítják, hogy a Fidesz kerületi emberei pénzt ajánlanak az átjelentkezőknek.

Nyitókép: Pikó András, a VIII. kerület polgármestere beszédet mond a felújított fővárosi Blaha Lujza tér átadásán 2022. december 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#önkormányzati választás#választás 2024#pikó andrás#józsefváros

Címlapról ajánljuk