Belföld

Magyar Péter: Az Orbán utáni Fidesz még rosszabb lesz

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 17:20

Arról is beszélt egy interjúban, miért nem beszélt eleinte Mészáros Lőrincről.

Magyar Péter a 24.hu-nak adott hosszú interjút, amiben többek között arról is beszélt, nem tervezi, hogy kimegy az Európai Parlamentbe, de informálisan már egyeztetett az Európai Néppárt elnökével, Manfred Weberrel. Az, hogy beül-e a főváros közgyűlésébe, az eredményektől függ majd. Elmondta, azt is, hogy már nem hisz az Orbán nélküli Fideszben, és abban, hogy az jobb lenne, mint a jelenlegi. Eleinte nem beszélt Mészáros Lőrincről, mert része volt annak a rendszernek, amelyben Mészáros tevékenykedett. 

Magyar Péter önmagát olyan személynek jellemezte, aki egy visszafordíthatatlan helyzetbe került. Az országjárása során rengeteg mély problémával szembesült, és arról beszélt, elvesztette abbéli hitét, hogy van még jó szándék a kormányban. Elmondta, hogy korábban is kritizálta a rendszert. Úgy véli, a Fidesz a középvezetői szintjén ideológiátlan emberekkel van tele, akik csak saját érdekeiket követik Polt Péter lemondatása kapcsán megjegyzi, hogy a propaganda megszűnésével a Fidesz népszerűsége zuhanni fog, a közmédiának pedig valódi híreket kellene sugároznia.

Követőiről kijelentette, hogy békés emberek, nincsenek szektás vonásaik, csupán kritikusak a független sajtóval szemben. A budapesti terveivel kapcsolatban kijelenti, hogy bevezetik majd az éjszakai „főpolgármester intézményét”, megpróbálnak elfogadtatni egy, a belső kerületeken átívelő rendészeti, kulturális, éjszakai életet érintő, közlekedési, köztisztasági, zöldfelület-fenntartási koncepciót.

„A világ egyik legjobb városában élünk, egy olyan városban, ahol Bárczy István volt a főpolgármester. Anno harminc év alatt építették föl azt a Budapestet, amiben ma élünk. Ami a rendszerváltás óta történt, az nulla. Demszky Gábor húsz évig semmit nem csinált, csak szétlopták alatta a várost. Utána jött Tarlós István, aki SZDSZ-esből lett fideszes, egy megafonba üvöltözött, nevetségessé tette magát, majd jött Karácsony Gergely, aki nem csinált semmit, és a DK foglya. Mutyi mutyi hátán” – tette hozzá Magyar Péter.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar péter#interjú#orbán viktor#facebook#fidesz#választás#ep-választás

Címlapról ajánljuk